Bertus Staigerpaip
Sinds enkele jaren zingt Bertus ook "solo" met de orkestbanden van de groep.

Tijdens deze solo-optredens brengt Bertus de bekendste hits ten gehore, zoals: "Had ik maar een vak geleerd", "Ik zat effe niet op te lette", "De jongens van de bouw", "Hou je kop", "M'n Rits" en "Zuipen in Spanje". Bij deze optredens zorgt Bertus er zonder moeite voor dat binnen de kortst mogelijke tijd de zaal in feeststemming is. Zonder uitzondering lukt het hem keer op keer iedereen enthousiast mee te laten "lallen" onder het genot van 1, of "soms" meerdere pilsjes.

Hoeveel keer ze hebben geantwoord op de vraag waar die naam - Bertus Staigerpaip - toch vandaan komt, kunnen ze al jaren niet meer bijhouden. Toch nog even uitleg: "Die naam komt, logisch, uit de bouw. Je kent het wel een steigerpijp. Ik heb altijd in de bouw gewerkt en daar is mijn bijnaam Staigerpaip dan ook ontstaan. Bertus is een typisch Brabantse dialectnaam, die er later vanzelf is aangeplakt".

De teksten zijn grotendeels gericht op de bouw. Ruud, alias Bertus: "Zonder het te merken leg je meestal een stuk van jezelf in de muziek die je maakt. Ik heb lang in de bouw gezeten en dat merkte je dan ook. Zo'n 5 jaar geleden ben ik een opnamestudio gaan bouwen en ben ik gestopt met werken in de bouw".

Z'n singles waren stuk voor stuk een groot sukses en de lijn wordt doorgezet met het nieuwste Staigerpaip-produkt: "Aprs Ski, Jodeli". Een stevig stukje "bouwvakkers-specie-rock", met een vleugje originele Oostenrijkse "jodel",

Verhalend over de geneugten van de sneeuw en vooral hetgeen er n de sneeuwpret plaatsvindt nodigt deze single van meet af aan tot hard meezingen. En dat is precies de bedoeling van het Staigerpaip repertoire: ongebreideld plezier maken !

Voorlopig is het weer feest rondom Staigerpaip; Bertus "GAOT" ervoor !!!