Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Erik Hulzebosch

HILVERSUM Schaatser Erik Hulzebosch (36) is Nederlands nieuwste zangidool geworden. Hij won de strijd in So you wannabe a Popstar van soapie Sascha Visser (18). Met zijn vertolkingen van We will rock you en De clown stal hij de harten van het tv-kijkende publiek. Hij gaat naar huis met het felbegeerde platencontract en zijn eerste single Extase is een dikke hit

Alle bekende Nederlanders aan de televisiestrijd So you wannabe a Popstar namen zichzelf uiterst serieus. Volgens Willem van Schijndel, de coach van Erik, leverde de sportman gisteren zijn allergrootste prestatie in de tv-serie. Erik zelf zei nuchter: "We hebben het best voor het laatst bewaard. Ik heb beloofd dat ik Engels zou zingen, als ik de finale zou halen." Een gitaarsolo, helemaal over de top, imponeerde het publiek volledig. De jury zei hem: "Je gelooft in wat je doet."

Toch heeft de tv-strijd zijn tol geŽist. Erik slaat op zijn beginnende buikje: "Ik ben minstens 8 kilo gegroeid en heb een buikje. Dat heb ik dus nog nooit van mijn leven gehad! Een biertje hier, een kroketje daar... Ik heb me gewoon even laten gaan." Optimistisch: "Ach, ik ga volgende week gewoon weer trainen, dan is ie er na een paar weken weer af." Erik Hulzebosch scoorde in 1997 al een hit met zijn carnavalskraker Hulzebosch Hulzebosch, maar gisteravond was het wel even andere koek. Toen zong de schaatser het gevoelige lied De clown en zette hij zijn beste Engelse beentje voor met het Queen-nummer We will rock you.

"Omdat ik het stempel van volkszanger had gekregen, en wilde laten zien dat ik ook heus wel iets anders kon." Maar eenvoudig was het niet voor de man die school al vroeg voor gezien hield. "Engels is aan mij niet besteed. Daarin heb ik nooit les gehad; ik was met 14 jaar al van school. Ja, dat heb ik gemist, gelukkig wel." Sport beheerste zijn leven, tot een aantal maanden terug. "De voornaamste reden dat ik 'ja' zei tegen Popstar was dat het schaatsseizoen was afgelopen. En het rare aan dit avontuur is dat ik heb ontdekt dat als ik zing, ik kom natuurlijk uit het oosten, ik geen dialect heb!"

Bron: detelegraaf.nl

De debuutsingle "Extase (zonder jou) komt binnen op 2 in de hitlijsten !