Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Henk Wijngaard

Ruim 20 (!) jaar staat top-artiest Henk Wijngaard aangeschreven als de grote gangmaker in zalen, discotheken en feesttenten in Nederland, Belgie en Duitsland. De populariteit van Henk kent geen grenzen en dat werd in 1996 nog eens onderstreept door het toonaangevende blad Misset Horeca dat de volkszanger uitriep tot de grootste vakman op zijn gebied: Nederlandstalige feestmuziek.

De muzikale carrière van Henk Wijngaard startte al veel eerder dan 20 jaar terug. Naast zijn beroep van vrachtwagenchauffeur verdiende hij met zijn orkest The Road Stars een paar centen bij maar deed ook een keertje mee aan een talentenjacht. Daar was Johnny Hoes van platenmaatschappij Telstar aanwezig en de beide heren kwamen aan de praat. "Kijk", zei Henk, "ik wil een hele LP volzingen met truckerliedjes. Dat wordt geheid een dik succes.". Johnny Hoes had zijn bedenkingen en verwachtte weinig van Henk’s vrachtwagenliedjes. Henk was echter vasthoudend: "Als van de 80.000 vrachtwagenchauffeurs nu eens de helft de plaat leuk vindt en de helft daarvan ook nog eens de LP koopt dan heeft u er 20.000 van verkocht!"

Hoe dat afliep weten we inmiddels. De relatie met Telstar ‘s Johnny Hoes was geboren en duurt voort tot op de dag van heden. Het eerste ‘t beste liedje ‘Met de vlam in de pijp"werd prompt nummer een en talloze hitsuksessen volgden. Bijvoorbeeld "Ik heb mijn wagen volgeladen", "Nachtrijder", "Kilometervreters", "Asfaltrocker", "Containersong", "Ik heb een truck als mijn woning"en "Als chauffeur ben ik geboren".

Na deze enorme hits had het daarmee verbonden hectische leven zijn tol geëist. Het heilige vuur en inspiratie waren opeens bij de immens populaire volkszanger verdwenen. Het werd even tijd om afstand van alles te nemen. Henk koos voor zichzelf en zijn gezin en pakte zijn oude professie weer op: dat van trucker.

Na twee jaar ging het weer kriebelen. Henk miste zijn fans. En omgekeerd. In 1988 was het opnieuw raak en de gigantische come-back een feit met de joekel van ‘n hit "Een sneeuwwitte bruidsjurk ". Op slag ging alles weer crescendo. Hit na hit werd gescoord zoals "Hé Suzie (de bui is over)", "Kijk uit, hier ben ik ", "Beun de Beunhaas", "Zo, zoals je bent" en "Ik moet nog jaren mee".

Dat laatste is zeer op Henk Wijngaard zelf van toepassing en tevens zijn liefste wens. Henk’s innemende karakter zorgt voor een liefdevolle omarming van zijn publiek.

In de tegenwoordige fase van zijn carrière is de zanger zeer gemotiveerd en geïnspireerd. Hij loopt over van uitstekende ideeën voor liedjes en ook met de optredens gaat het absoluut fantastisch.

Ieder weekend is Henk Wijngaard op meerdere plaatsen voor een enthousiaste menigte aan het optreden.

De komende jaren zullen weer een aantal albums van Henk uitkomen en daaronder hoogstwaarschijnlijk een kerstalbum voor truckers!

De truckers worden sowieso niet vergeten: "Mijn Daffy Duck"was begin ‘98 een bescheiden hit en zeer goed verkochte album "Terug op de weg" verscheen.

1999 wordt weer een goed "Wijngaard-jaar" met singles in augustus en oktober en de klapper wordt een fabuleus album met een combinatie van zeer moderne Amerikaanse country en Nederlandstalig gezongen.
FEEST..........ÉN SFEER