Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Hepie en Hepie

Hepie Hiemstra is van 1975 tot 1979 zangeres bij het stemmingsorkest de Wiko’s. In 1978 scoort ze samen met dit orkest twee hits te weten; ‘Neem voor mij maar een ander’ en ‘Ik zal geen traan meer om je laten’, ze is dan nog maar zestien lentes jong.
In 1979 besluit zij de groep te verlaten omdat het leven als zangeres toch wel een zware wissel trekt.

Omdat het spreekwoordelijke bloed kruipt waar het niet kan gaan, neemt ze samen met haar nichtje en beste vriendin Hepie Uitterdijk een demo op van Hank Lockling’s ‘Sent me the pillow’. Beide dames zijn naar hun grootmoeder Hepie vernoemd en ze besluiten dan ook om onder naam Hepie & Hepie zich aan Nederlandse publiek te presenteren.

Onder productionele leiding van producer Tom Peters wordt besloten deze demo om te zetten in een plaatopname en in het late najaar van 1979 wordt de onvergetelijke hit ‘Ik lig op mijn kussen stil te dromen’ uitgebracht. Diverse andere hits als ‘Ik heb alleen nog maar die maar die foto’, ‘jongen ik maak me zorgen’ en ‘Babe, ik wil van je houden’ volgen elkaar in rap tempo op. Negen jaar later wordt ‘Ik lig op mijn kussen stil te dromen’ in de vorm van een houseversie weer een grote hit.

Hepie en Hepie hebben een grote naamsbekendheid, dat blijkt uit het feit dat zelfs bij de inburgeringscursus de vraag wordt voorgelegd; wie zijn Hepie en Hepie?

Momenteel wordt er in de studio gewerkt aan een nieuw album, dat gepland staat in het voorjaar 2007 uit te komen. Natuurlijk wordt deze voorafgegaan door een nieuwe single.