Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Jacq Herb
De zanger Jacques Herb werd op 28 mei 1945 te Rotterdam, naast de Maastunnel, geboren Hij was de jongste uit een gezin van 13 kinderen. Amper 15 jaar oud monsterde hij aan bij de

"Wilde vaart " en liet in diverse zeehavens in de wereld zijn talent als zanger horen. Hij deed vervolgens mee aan diverse talentenjachten en uiteindelijk won hij in 1990 de "Posthoorn Talentenjacht " in het Scheveningse Kurhaus. De finale werd door de AVRO op de televisie gebracht en toen Pierre Kartner de zanger zag en hoorde, contracteerde hij hem meteen. Zijn eerste single " De Toreador " kwam direct binnen in de hitparades van de toenmalige zeezenderpiraten.

Een jaar later, in juni 1971, kwam de grote doorbraak voor Jacques met het lied " Manuela ", die na 2 maanden niet alleen Goud maar ook Platina werd (voor meer dan 250.000 verkochte singles). Daarna verschenen nog de singles "Een Man Mag Niet Huilen" en

"Werkeloos", die eveneens hoog in de hitlijsten terecht kwamen. In datzelfde jaar won Jacques op het Songfestival te Sopot in Polen de "Grand Prix Du Disquens" met de nummers "Manuela " en "De Toreador ".

Jacques verhuisde naar BelgiŽ, waar hij in de revue's optrad en naast zijn bekende repertoire ook opera-, musical- en operettenummers zong. Tegelijkertijd volgde hij zanglessen bij, de bekende Antwerpse heldentenor en professor, Marcel Vercammen.

Hij verscheen met de LP "zingen....M'n Lust En Leven" en in 1987 met de LP "Eigenwijs", waarop uitsluitend eigen composities van hem te horen waren. Jacques Herb kwam opnieuw in de belangstelling nadat hij een rol vervulde in de film "De Tranen Van Maria Marchita" van de talentvolle regisseur Paul Ruven, welke tijdens de filmdagen van Utrecht in 1991 een Gouden Kalf won.

Tijdens een geweldig come-backconcert in de poptempel Paradiso (1992) werd het album "Een Weg Terug" gelanceerd. Jacques was weer helemaal terug! Er volgden singles met de titels "Nooit Zal Ik Jou Meer Vergeten", "Bruidsklokken", "Waarom Liet Je Mij Alleen?", "Hij Was Mijn Vriend", "Juanita", "Met Z'n TweeŽn" en het album "Overleven".

In 1996 vierde Jacques het feit dat hij het lied "Manuela" al 25 jaar ten gehore brengt!

In oktober 1996 kwam Jacques wederom met een bloedmooi album "Leef Een Lied". Op het album staan 17 covers van de allerbeste smartlappen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Zoals "Het Fiere Schooiershart", "Pappie Loop Toch Niet Zo Snel", "Broekie Van Jantje" en "hondje Van Dirkie" en natuurlijk de Amsterdamse tegenhanger van "Ketelbinkie". De produktie was in handen van Jan Zwarteveen en arrangementen van Martijn de Haeck.

De cd was reeds geperst, toen Pierre Kartner met een geniaal idee kwam om een vervolg van het in 1971 uitgebracht "Manuela" op te nemen. In een week tijd werd "Manuela 2" opgenomen. En werd alsnog toegevoegd aan het cd-album. Onlangs verscheen de single "Rocky" en is Jacques Herb op de podia een feest van herkenning met successen van toen en zijn hits van nu.