Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Jim
Op 10-jarige leeftijd begon Jim zijn zangcarriere, samen met zijn broer Danny. 
Op evenementen traden ze samen op en speelde daar naast eigen nummer ook nummers van Anouk. Jim werd ook af en toe gevraagd voor speciale sessie avonden. Tijdens een van die optreden stond hij samen met Yuli op het podium. Yuli zou hij een paar jaar later bij Idols weer tegenkomen.

De eerste band waar Jim in zat was The Kids. Samen met drie vrienden, waaronder ook zijn broer, speelde ze regelmatig op feesten. Maar na een jaar kwam er een einde aan deze band. Daarnaast speelde Jim ook in verschillende musicals van de plaatselijke theatervereniging en deed hij mee aan verschillende talentenjachten.

Als Jim op een gegeven moment de oproep hoort op televisie voor de nieuwe talentenjacht Idols besluit hij zich in te schrijven. Jim krijgt nummer 2434 en gaat in Hoofddorp auditie doen. Hij zingt het nummer "Isn't she lovely" van Stevie Wonder. Jim weet de jury te overtuigen en hij mag door naar de theaterronde. Daar weet hij het publiek opnieuw te overtuigen met het nummer "Jessie" van Joshua Kadison.

Jim komt uiteindelijk in de eindronde van Idols terecht en miljoenen kijkers zien hem met nummers van onder andere de Red Hot Chili Peppers (Under the bridge), Phil Collins (Against all odds), Justin Timberlake (Cry me a river), De Poema's (Zij maakt het verschil), Westlife (Uptown Girl) en Tina Turner (Proud Mary) in de finale van Idols terecht komen. Daar staat hij samen met Jamai. De kijkers kiezen in die finale voor Jamai, maar de tweede plaats is ook meer dan Jim verwacht had.

Hij tekent een platencontract en brengt begin 2003, een paar weken na Jamai, zijn debuutsingle "Tell Her" uit. De single kwam in alle hitlijsten binnen op de eerste positie.