Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Mr. Steel
Introducing, the Maestro himself:
Mr. Steel
A different style of steel

Mr. Steel is de artiestennaam van de op Trinidad geboren steeldrummer Kenneth Goddard jr. Als kleine jongen maakte hij zijn eerste steeldrums van conservenblikken; 8 blikken met elk een andere klank, samen de toonladder van C, waarop hij zijn eerste liedjes speelde. Op het kerstfeest van de lagere school verbaasde hij het publiek door een heel kerstrepertoire op zijn zelfgemaakte instrument te spelen. Toen al was duidelijk dat men hier met een bijzonder talent te maken had. 

Op 16-jarige leeftijd deed hij auditie bij de beroemde Hatters steelband en werd meteen toegelaten tot de stage side (de 20 man tellende 'elite' van het 100-koppige orkest), wat heel uitzonderlijk was voor iemand van zo'n jonge leeftijd. Hier werd hij muzikaal geschoold in de traditionele Caribische muziek, maar ook klassieke- en popmuziek vormden een essentieel onderdeel van zijn opleiding. Met Hatters won hij de jaarlijkse steelbandcompetitie (Panorama), waarna hij met de stage side tournees maakte door Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Canada. In de jaren daarop verdiende hij meerdere prijzen, zowel als solist als met het orkest.

Zijn grote idolen waren de artiesten van Motown; Stevie Wonder, Marvin Gaye, Smokey Robinson. Vooral de arrangementen van Stevie Wonder waren voor hem een uitdaging. Met deze ambitie verliet hij op 20-jarige leeftijd, met alleen zijn steeldrum, het eiland en trok de wijde wereld in.  Na veel omzwervingen belandde hij in Nederland en tekende een contract bij de toen bekende Dutch Rhythm Steel & Show Band, waarmee hij door heel Europa tourde en op podia heeft gestaan met grote namen als Boney M en Hot Chocolate. Andere hoogtepunten waren het optreden voor het koningshuis van Monaco, en een gastoptreden op het Eurovisie Songfestival in Den Haag.

Maar in DRSSB kon hij zijn ei niet kwijt en in de 80-er jaren verliet hij de band om zijn eigen muzikale weg in te slaan. Hij verzamelde een aantal muzikanten om zich heen en ging verder onder de naam Steeletto. Hiermee introduceerde hij 'a different style of steel', een repertoire van soul, steel en funk, waarmee hij in binnen- en buitenland veel succes oogstte. Hij stond in het voorprogramma van René Froger en deelde het podium met o.a. Manu Dubango en Third World. Diverse beroemdheden, waaronder prins Willem Alexander en Annemarie Jorritsma waren gefascineerd door het instrument en mochten van de maestro een paar noten spelen. De demo's die hij bij platenmaatschappijen aanbood kreeg hij echter terug met de mededeling dat een steelband beter nummers als 'January February' kon blijven spelen. Om aan die wens te voldoen heeft hij verschillende singles in dat genre opgenomen.

Als studio muzikant heeft hij gespeeld op platen van Boney M, de Dolly Dots, Albert West en Herman Finkers, om er maar een paar te noemen. Voor de KLM verzorgde hij de muzikale omlijsting van een promovideo en STERspot voor de Nederlandse Antillen. In 2000 bracht hij bij de TMF-awards, voor de begeleiding van de Venga Boys, een 15-koppige steelband op de been.

Nu is de tijd rijp voor een artiest als Mr. Steel. Met 'Popcorn' bewijst hij dat de steeldrum een volwassen instrument is, waarop muziek van deze tijd heel goed tot zijn recht komt.

Now is the time for a different style of steel, and…
there is a lot more where this came from!

Mr. Steel is te boeken met live band (6 personen)
4 x 45 minuten (bedrijfsfeesten) of
2 x 45 minuten (clubs)

Ook te boeken als tape act
1 x 30 minuten