Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Nienke de Ruiter

Zangeres Nienke de Ruiter is een jaar of 9 geleden begonnen met zingen.
Al snel zat ze volop in het avondvullende circuit, waar ze veel verschillende stijlen als pop, rock en Nederlandstalig bracht.
 
In 2006 won Nienke de
Tros Sterren Talentenjacht met een Nederlandstalig lied en vanaf dat moment stapte zij over naar halfuur-optredens.

Ze bracht een aantal feestnummers en een album uit, waardoor de agenda gestaag volliep met optredens bij alle mogelijke (bedrijfs)feesten, dorpsfestiviteiten, jubilea, etc. etc.

Enkele jaren later ontmoette ze tekstschrijver en producer Kees Hendriks, die haar vroeg wat ze nu Úcht graag wilde doen, omdat hij het gevoel kreeg er veel meer in Nienke zat dan zij op dat moment voor het voetlicht bracht.
Nienke biechtte op dat ze het Nederpop en Engelstalige steviger repertoire stiekem toch wel erg miste en dat ze het te gek vond om even lekker te rocken, maar ook om mensen te laten wegzwijmelen met een mooie ballad.

Net lang na dat gesprek zijn Nienke en Kees aan het werk gegaan in de studio, met het fantastische album "Op mijn lijf geschreven" tot gevolg.
Het album is gereleased door maatschappij ECMP, dat twee singles uitbracht: 'Zonder jou' en 'Vandaag is mijn dag.'

Medio 2011 kruiste het pad van Nienke en Robert Kempe (Robby Valentine) en Robert toverde voor haar de fraaie rockballad 'Blijf bij mij' uit de pen.
Deze single, uitgebracht door ons eigen TLF label, verschijnt begin 2012. De vruchtbare samenwerking mondde uit in een volgende track, die gepland staat voor het voorjaar.

Intusen is haar repertoire zo breed geworden, dat het echt onmogelijk is om een selectie van haar eigen liedjes Ún al die mooie covers in een half uur te kunnen laten horen.
Daarom is besloten, dat Nienke naast halfuur-optredens, ook te boeken is voor een avondvullend programma.

Daarnaast is welbespraakte Nienke ook te boeken als presentatrice !

Voor audiofragmenten:
click
HIER !