René Riva
René Riva werd op 19 mei 1979 in Amsterdam geboren. Het was in 1994 dat hij gegrepen werd door een concert van De Drie Tenoren; Domingo, Carreras en Pavarotti. Hieruit groeide zijn voorliefde voor opera en Italiaanse muziek. Na een poos ontdekte René dat de Amsterdamse zanger Willy Alberti vele Italiaanse nummers en opera aria’s op zijn naam had staan. Hij werd een bewonderaar van de Amsterdamse tenor en herkende overeenkomsten in zijn eigen (tenor)stem. Door de mooie Nederlandse ballades van Willy werd René ook een liefhebber van Nederlandstalig repertoire.

In 2000 werd René ontdekt door een zuster van Willy Alberti en haar dochters. Zij vonden dat René meer met zijn talent moest doen. In 2003 bracht René in eigen beheer een single uit, met daarop twee Nederlandse nummers en twee Italiaanse nummers. Deze single kwam bij platenmaatschappij Sony-BMG en producent Emile Hartkamp terecht en laatstgenoemde werd al direct erg enthousiast.

In 2005 werd René’s debuutalbum uitgebracht met als producenten Emile Hartkamp en Norus Padidar. Het album werd opgenomen met muzikanten van het Metropole Orkest, Henk Berenschot en John van de Ven schreven de arrangementen, Jacques Verburght nam de gitaren voor zijn rekening, verbluffende backing vocals verleenden hun medewerking en als klap op de vuurpijl nam René ook een duet op met Willeke Alberti, 'Wij zijn echte vrienden'. Voor meer informatie over dit album kunt u een kijkje nemen op de discografie-pagina van deze site.

In april 2005 maakte René zijn grote televisiedebuut bij het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied ter ere van Willeke Alberti. Als verrassing kwam René uit de coulissen van Carré tevoorschijn en zong een nummer dat Willeke vroeger in duet met haar vader zong: “Niemand laat zijn eigen kind alleen”. Het aantal reacties was geweldig en zeer positief.

In 2005 werkte René mee aan een aantal TROS programma’s waaronder twee muziekfeesten op pleinen in Nederland en op Curaçao. Ook reisde René in september van dat jaar af naar Toscane voor de opnames van het programma TROS Muziekfeest Klassiek, met vele bekende artiesten zoals Ernst Daniël Smid en Joke de Kruijf.Hij zong in wijnkasteel ‘Castello di Olivetto’ en in het prachtige plaatsje San Gimignano een Italiaanse medley die bestemd was voor uitzending. In het wijnkasteel deed René ook een optreden voor de TROS-leden.

René’s nummer ‘C’est la vie’ werd een ware hit die overal mee wordt gezongen. Een onbezonnen en onbezorgd liedje over de zomer met een hoog feestgehalte. In beide jaren deed René veel radio-interviews en t.v. optredens bij zenders door het hele land.

Bij Edwin Evers, Radio 538, en Radio 2, TROS Muziekcafé, trad René in juli en augustus 2005 live op met een accordeonist en twee gitaristen. Samen met hen bracht hij ‘De glimlach van een kind’, ‘C’est la vie’ en ‘Woorden zonder geheimen’ ten gehore.

Momenteel is René druk aan het optreden in het land bij grote evenementen, diverse festivals en feesten. Zijn ambitie is om meer Italiaans repertoire ten gehore te brengen en uiteindelijk een compleet Italiaanstalig album op te nemen. Ook zal er in de nabije toekomst een nieuw Nederlandstalig album verschijnen.