Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Ronald

Ronald is geboren en getogen in het hartje van de gezellige Jordaan, nl. in de Westerstraat, vlakbij de befaamde en veel bezongen Westertoren. Al van kinds af aan bespeeld Ronald vol enthousiasme de accordeon, veelal samen met zijn buurvriendje en klasgenoot René Froger. Samen hebben ze op menig verjaarspartijtje en Sinterklaasfeestje de accordeon ter hand genomen om op origineel "Jordaanse" wijze de mensen al op jonge leeftijd te vermaken. Na geslaagd te zijn voor de L.T.S. werd Ronald landmeter bij een landmeetkundig bedrijf. Ondertussen bleef hij volop zijn hobby beoefenen nl.: muziek, accordeon en natuurlijk zang!

In zijn tienerjaren kreeg Ronald veel aanwijzingen van René Froger’s vader (welbekend als Bolle Jan), hetgeen hem tot een allround entertainer op de accordeon heeft gemaakt. Naarmate hij vaker gevraagd werd om in de diverse Amsterdamse cafés te komen spelen, maakte hij zo’n tien jaar geleden de grote sprong om als beroepsmuzikant zijn brood te gaan verdienen op de bekende bruiloften en partijen... Vandaag de dag is zijn "vaste" podium café De Nieuwe Vaart in Amsterdam, waar hij enige dagen per week de gasten volop weet te vermaken.

Begin 1993 werd Ronald door een aantal vrienden, die de discotheek IT in Amsterdam hadden bezocht, gevraagd om een liedje te maken over de vreemd uitgedoste types die ze daar hadden gezien, zoals travestieten, transseksuelen, etc.... Ronald ging die nacht achter zijn accordeon zitten en schreef in een mum van tijd het inmiddels beruchte en beroemde lied "Transseksueel"!!! Onmiddellijk nadat dit lied in eigen beheer op CD was uitgekomen, kwamen uit het hele land verzoeken om de CD op te sturen, zodat een landelijke release niet lang op zich liet wachten..... De single steeg in recordtijd naar de hoogste regionen van de hitparades, zodat zijn eerste CD-Album natuurlijk niet lang meer uit kan blijven.

Een heel gezellig album, de titel "Gezelligheid tot Sluitingstijd" geeft dit al overduidelijk aan. Buiten de bekende hit "Transseksueel" laat Ronald op dit album natuurlijk ook zijn voorkeur voor Amsterdamse "meezingers" blijken door de liedjes als "Laat de boel maar waaien". "Rosa" en "Amsterdam ik Hou van Jou", aangevuld met liedjes die beroemd zijn geworden door zijn grote voorbeelden als André Hazes en Willy Alberti. Dat Ronald getiteld "Dans mee door de nacht". Als voorloper werd de single "Schijt aan de Buren" uitgebracht, een nummer dat de humorlijn doortrekt van de succesvolle voorgaande Hitsingles. Verder is zijn nieuwste CD gevuld met een aantal bekende coverversies als de titelsong "Dans Mee Door De Nacht " (Dansez Maintenant), "Blijf Maar lachen" (Keep On Smiling) en "Ik Kan Geen Dag Meer Zonder Jou" (I Never Can Say Goodbay). Aangevuld met een aantal Amsterdamse Medley’s (Kleine jodeljongen /pikketanissie/ Ezelserenade/) brengt dit album de luisteraar zeker in de bekende gezellige Amsterdamse stemming welke uitnodigt om met Ronald mee te dansen door de nacht!