Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Sandy Dane

Met de radiohit ‘Peace, Love & Ice Cream’ presenteerde singer/songwriter Sandy Dane zichzelf voor het eerst aan het grote publiek. Nu lanceert ze haar debuutalbum Beautiful and Ugly, een album als een warme zomerbries, vol dromerige, semi-akoestische popliedjes met mooie melodieën en melancholieke teksten over de liefde en het leven. Dit is Sandy Dane pur sang.

Ze nam het album op in de Utrechtse Mailmen studio’s met producer Martijn Groeneveld, die eerder werkte met Mathilde Santing, Solo en A Balladeer. Sandy: “Hij is een fijn persoon om mee te werken, juist omdat hij niet echt in de commerciële pophoek zit. Hij heeft goed geluisterd naar wat ik wilde en heeft dat goed weten te vertalen naar mijn eigen sound.”

De liedjes kregen vorm tijdens diverse schrijfsessies in binnen- en buitenland. Sandy Dane schreef drie liedjes met haar vaste schrijfpartner en gitarist René van Mierlo. Daarnaast reisde ze af naar de U.K. en Zweden, waar ze samenwerkte met o.a. Winston Sela (Gabrielle, Maxi Priest), Daniel Sherman (Gareth Gates), Martti Vuorinen en Kid Crazy (Nikki). “Het is fijn om samen te werken met mensen die buiten jouw box denken. Maar de beste liedjes komen niet perse van de bekendste componisten. Ik vind de onderlinge klik enorm belangrijk, want dan durf je meer. Je geeft toch iets van jezelf,” aldus Sandy. “De beste liedjes op de plaat zijn uiteindelijk geschreven met de mensen met wie ik het het beste kon vinden.”

Als jong meisje werd Sandy Dane al gegrepen door het zangvirus, en zong ze in een aantal schoolmusicals. Nadat ze twee jaar in Florida en Mallorca had gewerkt, deed ze terug in Nederland de ene auditie na de andere. Ze werd o.a. gevraagd de zanglijnen in te zingen voor een aantal trance nummers, een genre dat ver af ligt van haar eigen muziek. Pas anderhalf jaar geleden besloot ze zich volledig te richten op het schrijven van haar eigen liedjes. Dat deed ze samen met gitarist René van Mierlo, die o.a. Stef Bos begeleidt.

Door deze liedjes op haar MySpace pagina te zetten, kwam ze in contact met componist, producer en A&R manager Tony Cornelissen, die verantwoordelijk is voor hits van o.a. Di-rect en Do. Hij was gelijk overtuigd van haar talent en bracht haar in contact met Sony, die Sandy Dane onder haar vleugels nam. Een mooi opstapje naar een muzikale carrière, die nu wordt afgetrapt met Beautiful and Ugly.

Naast het uitbrengen en promoten van Beautiful and Ugly organiseert Sandy Dane iedere drie maanden een Sandy Dane Festival in haar thuisstad Almere, waar ze zelf optreedt naast drie gastacts. De eerste editie, met o.a. Krause, was een groot succes. Live wordt Sandy Dane ondersteund door gitarist René van Mierlo en toetsenist Huub van Loon.

Single ‘Beautiful & Ugly’ is nu uit. Het album wordt verwacht in het voorjaar van 2010.