Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Tatjana

De exotische Tatjana is ťťn van de grootste namen in KroatiŽ. Ze werd geboren in KroatiŽ waar ze aan de middelbare school studeerde. In 1979 verhuisden Tatjana, samen met haar moeder naar Rotterdam in Nederland, waar ze een nieuw leven opbouwden.

Om een steentje bij te dragen aan de bescheiden inkomsten van haar familie werkte ze eerst als gids in de Nederlandse stad. Verveeld echter door het alledaagse bestaan verbreedde ze haar horizon en schreef zich in voor een modellenwedstrijd, georganiseerd door een Nederlands tijdschrift. Tatjana won en kreeg een 8-daagse reis naar Spanje cadeau.

Sindsdien heeft ze nooit meer terug gekeken. Al snel werkte Tatjana als model voor belangrijke tijdschriften in zowel Nederland als het buitenland en verscheen ze in televisie commercials. Eťn van deze commercials trok de aandacht van top filmproducent Maas die bezig was met een nieuwe film; Flodder. Hij was op zoek naar een jonge beeldschone actrice die de rol van ondeugende dochter van de Flodder. De rol bleek Tatjana op het lijf geschreven.

Tatjana werd gevraagd om haar filmdebuut te maken met een hoofdrol in Flodder die Nederland's meest succesvolle film ooit werd, bekeken door meer dan 2,5 miljoen mensen in dat kleine land. Ook werd Flodder een kassucces in buurland Duitsland, eveneens in andere landen, en introduceerde Tatjana's talenten aan miljoenen Europeanen. De opvolger Flodder 2 was tevens een enorm succes en brak alle records.

Tatjana was altijd al geÔnteresseerd in een zang- en dans carriŤre. Na diverse jaren zangles gevolgd te hebben, bracht ze in 1987 haar eerste single 'Baby Love'uit. De volgende single werd een top 10 hit in heel Europa «hica Cubana', en later in 1989 scoorde ze een hit met de single Ńwake Boy'. In 1992 nam Tatjana een Europese duet op met de Nederlandse zanger Gerard Joling de pop klassieker 'Can't take my Eyes Off You'. Haar eerste album werd in Europa door Dureco gelanceerd en be hitsingle 'Feel Good' Tatjana's populariteit verspreidde zich verder, zelfs in Zuid Amerika en het Verre Oosten waar ze ook tourde.

In 1993 bezocht ze Miami voor live-optredens en om de video voor 'Feel Good' op te nemen. In 1994 poseerde ze voor de eerste Tatjana Kalender. Vanwege het succes van de Kalender introduceerde bierproducent Bavaria een grote campagne eind 1995 bij aanschaf van 36 flesjes Bavaria bier kreeg je een Tatjana Kalender cadeau.
Bavaria gaf meer dan 1 miljoen kalenders in Nederland weg. Voor de Tatjana Kalender maakte Bavaria opnieuw een enorme radio- en tv campagne met een single speciaal geschreven voor deze campagne. Dit was voor Dureco reden om Tatjana's nieuwe single uit te brengen. In 1995 had Tatjana ook een grote hit met de single 'Santa Maria', die geproduceerd werd door Mike Stock en Matt Aitken en zowel Groot BrittaniŽ, Nederland als Japan bestormde.