Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Bas Muijs

Geboren: 14 Oktober 1976
Rol: Stefano Sanders (voorheen Stefano Oliviero)
Opleiding: Pabo

Voor zijn acteercarričre begon wilde Bas leraar worden. Dat is er echter nooit van gekomen. Hij werkte twee jaar als figurant bij ‘Harry Klooster Casting’ en zat in Den Haag bij theaterwerkgroep ’Rabarber’, waarmee hij diverse stukken op de planken heeft gezet. Ook volgde hij negen jaar lang pianolessen bij een docent van het conservatorium. In diverse cabaretgroepen kon hij zijn muzikale talenten kwijt en sinds 1997 schrijft hij ook zijn eigen nummers. In 1999 werd hij gevraagd voor de rol van ‘Stefano’ in Goede Tijden Slechte Tijden. Daarmee is hij al verschillende keren in de prijzen gevallen; Populairste soapacteur 2001 (Tros kompas), Soaphunk van het jaar 2001 (Yes), hij werd genomineerd voor Minnaar van het jaar 2001 (Starstyle) en won ook de verkiezing ‘Beste soapacteur 2002’ (Televizier)

Bas Muijs werd op 14 oktober 1976 geboren in Den Haag, bij het Zuiderpark. Zijn vader maakte begin jaren `80 furore als imitator van John Lennon in de groep ‘Stars on 45’,die in 1981 een nummer 1-hit had in verschillende landen, waaronder Amerika. Stars on 45 was een Nederlandse groep, die wereldartiesten vrijwel perfect imiteerde. Zijn moeder werkt op een basisschool. Bas is de oudste van drie jongens. Zijn broers Pim en Maarten zijn allebei zeer muzikaal, net als Bas overigens. Alledrie kregen zij les van een docent van het conservatorium. Zijn jeugd was goed en heeft een heel sterke band met zijn familie.

Quote: “De belangrijkste vrouw in mijn leven? Mijn moeder. Ik vind het ook heerlijk om mijn ouders in het zonnetje te zetten. Dat is mijn manier om iets terug te doen voor alles wat ze voor mij gedaan hebben.” (Party 10-10-2001)

Toen Bas 16 was vroeg zijn moeder hem of hij het leuk vond om te helpen bij de naschoolse kinderopvang van de basisschool waar zij les gaf. Omdat hij goed met kinderen om bleek te kunnen gaan werd hem gevraagd of de Pabo niks voor hem was. Hij heeft die opleiding toen van 1995 tot 2000 gevolgd en het beviel hem goed, vooral de stages. In die Pabo-tijd speelde en zong hij in verschillende cabaretgroepen; ‘Fumejo’, ‘Muijs en Jongejan’, ‘Scheermuijs’ en ‘De vier toffe gasten’. Hij schreef zelf de muziek en in overleg ook de teksten. In die periode zag hij de serie ‘Fort Alpha’ op de televisie.

Quote: “Dat ging over mensen van mijn leeftijd. Ik dacht: dat kan ik ook, dat kan ik zelfs beter! Ik heb toen een brief geschreven met de vraag of ik er bij kon komen…” (Algemeen Dagblad 04-04-2002)

Bas moest zich eerst inschrijven bij een castingbureau, waar hij in de ‘figuratiebak’ terecht kwam. Al na een week kon hij, met tekst, in de serie ‘Goudkust’ figureren. Maar hij wilde meer, hij wilde echt toneelspelen dus hij ging zeuren bij Harry Klooster. Die raadde hem aan eerst een theateropleiding te volgen. Dat werd de theaterwerkgroep Rabarber in Den Haag.

Quote: “Na zeven maanden kwamen ze daar van GTST op zoek naar ‘een’ Stefano. Ik werd het! Een jaar later moest ik de keus maken. Eerst is de theaterschool en vervolgens de Pabo afgevallen, maar ik zit wel in een soort ’ijskastprogramma’. Als ik verder wil studeren kan dat, maar dat is tot nu toe niet nodig geweest.” (Algemeen Dagblad 04-04-2002)

Voor zijn ontwikkeling als acteur heeft hij nog wel met de twee kerstvoorstellingen van de seizoenen 1999-2000 en 2000-2001 meegespeeld bij Rabarber; ‘Romeo en Julia’ en ‘Het monster van Frankenstein’. Daar heeft hij nog veel van geleerd.
Bas werd dus de aanvankelijk zeer gemene en criminele Stefano, zoon van Ludo Sanders en diens eerste vrouw Sophia. Zijn rol is gaandeweg gegroeid, maar tegelijkertijd ook wat milder en menselijker geworden.

Quote: “Stefano is wat zachter geworden en dat vind ik jammer. Zijn persoon is wat minder interessant dan in het begin. Hij is één van de velen geworden. Zijn karakter heeft duidelijk zijn streken verloren en de echte Stefano herkennen we alleen nog maar aan zijn stropdas.” (Spits 18-01-2002)

Dat Bas zeer populair is geworden bij het grote publiek blijkt wel uit de hoeveelheid fanmail die hij dagelijks mag ontvangen. Ook heeft hij de afgelopen jaren verschillende populariteitsprijzen in ontvangst mogen nemen. Dit jaar heeft hij zelfs de award ‘Soapacteur van het jaar’ gewonnen. (Televizier)

Quote: “Ik vind roem, aandacht, in de schijnwerpers staan hartstikke leuk. Maar in Nederland is het een beetje ‘not done’ om dat toe te geven. Je wordt er al snel van verdacht arrogant of zelfingenomen te zijn.” (Story 05-03-2002)

Nu alweer mei 2003 heeft Bas besloten om Goede Tijden Slechte Tijden even te verlaten voor een nieuwe uitdaging. Bas is vanaf mei tot eind juni te vinden aan de Spaanse kust voor de opnames van de nieuwe serie van “COSTA”.

Quote: Een beetje afwisseling in mijn leven kan geen kwaad. Na COSTA zal ik weer gewoon terug keren naar Goede Tijden Slechte Tijden. Heb er erg veel zin in allemaal.