Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Cas Jansen

Cas Jansen werd op 24 juni 1977 in Badhoevedorp geboren. Al snel ontwikkelde hij een grote liefde voor acteren en meldde hij zich aan bij jeugdtheaterschool 'De Krakeling' in Amsterdam. Daar debuteerde hij al op 11-jarige leeftijd in toneelstukken als 'Gestrand', 'Wonderkinderen' en 'Pinocchio'. Niet veel later was hij ook al op de Nederlandse televisie te zien. Eerst in 'Platzak', een jongerenprogramma van de KRO, en daarna in 'De Weg Naar School'.

In 1993 kwam hij in contact met het medium film, door een rol in de filmacademie eindexamenfilm 'Kwaad Bloed' en later in het derdejaars filmacademiefilmpje van Marc van Uchelen, genaamd 'Pisvingers'.

Na een rol in de dramaserie 'Fort Alpha' verkreeg hij nationale bekendheid als Julian Verduyn in de soapserie 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Hij speelde twee jaar in de populaire serie. Hierna was hij al snel te zien in de serie 'All Stars', gebaseerd op de gelijknamige film waarin Jansen al een gastrol had gehad. De serie won in 2000 een Emmy voor beste buitenlandse dramaserie. Jansen vertolkte in de serie de rol van Nemo, het broertje van Hero, het personage van Antonie Kamerling. Zowel de film als de televisieserie stonden onder supervisie van regisseur Jean van de Velde.

De regisseur was waarschijnlijk onder de indruk van Jansen want hij castte hem voor de hoofdrol in de spannende politiefilm 'Lek'. Jansen moest daarin met zijn 23 jaar een twee jaar ouder personage vertolken. De film was een groot succes en won op het Nederlands Filmfestival vier Gouden Kalveren, waaronder Beste Film.