Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Daan Schuurmans

Na de HAVO studeerde Daan Schuurmans drie jaar aan de Toneelacademie in Maastricht. Daarna volgde hij de acteursopleiding aan de Toneelschool in Amsterdam die hij met succes heeft afgerond.
Vervolgens verleende Daan zijn medewerking aan verschillende moderne en klassieke theaterproducties van de beide toneelopleidingen. Ook was hij te zien in de meerdere malen bekroonde voorstelling Hamlet bij Theatergroep De Trust onder regie van Theu Boermans.

Daan speelde diverse gastrollen in tv- & dramaseries, w.o. Fort Alpha maar kreeg nationale bekendheid met zijn rol als Anton Noordermeer in de populaire televisieserie Westenwind die vanaf februari 1999 wordt uitgezonden op RTL4.
Daarna was Daan te zien in de succesvolle Nederlandse speelfilm Costa! (regie Johan Nijenhuis) waarin hij de hoofdrol vertolkte. De film was de bioscoophit van 2000 en ontving o.a. de Platina Film op de slotavond van het 21e Nederlands Film Festival in Utrecht en de Hitkrant Award voor de Beste Film 2002.

In 2001 was Daan te zien in een aflevering van de populaire tv-serie Baantjer (RTL4) en in een aflevering van de serie De Acteurs die bij de VPRO is uitgezonden.
Hij was ook te zien in een aantal afleveringen van de tv-serie Rozengeur & Wodka Lime (RTL4) en in Costa! de tv-serie (BNN).
Voor het tv programma Starring (Yorin) vloog hij naar Los Angeles, alwaar hij Anthony Hopkins & Kevin Spacey interviewde.
Onlangs is Daan uitgeroepen tot Beste Acteur en Idool 2002 door de lezers van Hitkrant waarvoor hij de Hitkrant Awards medio februari 02 in Paradiso in ontvangst nam.

Momenteel is hij bezig met de voorbereidingen van de speelfilm Volle Maan die dit voorjaar wordt gedraaid op Mallorca. Voor zijn rol als Ties Nijboer volgt Daan momenteel gitaar- & zanglessen. Volle Maan is komend najaar te zien in de bioscoop.
In diezelfde periode begint Daan met de opnamen van de internationale speelfilm Surprise in de regie van Paul Ruven.

Er zijn tevens vergevorderde plannen voor een tv-serie met de titel Heer & Meester die vrij gebaseerd is op de bekende Engelse tv-serie The Saint.