Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Georgina Verbaan

Geboren op 9 oktober 1979 in Den Haag, Sterrenbeeld Weegschaal.

Voor het begin van Georgina’s acteercarriere moeten we terug naar 1988, toen ze op achtjarige leeftijd voor het eerst haar opwachting maakte bij de muscialgroep ‘Harlekijn’ in Den Haag. Tot haar twaalfde maakte ze daar in vele kindermusicals, met volledige overgave haar eigen droom waar en al snel was het duidelijk dat haar talent en doorzettingsvermogen wel eens voor een verrassing zouden kunnen gaan zorgen. Ze wilde namelijk actrice worden!

Dat Georgina in 1991 ingeschreven werd op de jeugd theaterschool ‘Rabarber’ in Den Haag kwam dan ook niet echt als een verrassing. Vier jaar volgde zij de lessen die haar acteerdisciplines bijbrachten en een basis vormde voor haar carriere.

Na kleine rolletjes in de Tros-serie ‘Consult’ en de RTL4 komedie "Kees & Co’kwam in 1997 voor Georgina de grote doorbraak met de rol van ‘Hedwig Harmse in Nederlands populairste soapserie, ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ op RTL4. In de drie jaar dat Georgina ‘Hedwig’ was in GTST heeft ze een enorme populariteit opgebouwd in Nederland. De Academy Award nominatie in 1998 in de categorie ‘Beste Actrice Soap’ was dan ook voor haar een welkome verrassing als erkenning voor haar acteerprestaties. In het voorjaar 2000 besloot Georgina de serie te verlaten en zich te gaan toeleggen op haar ontwikkeling als actrice.

In 1999 heeft Georgina ook nog de rol van ‘Dash’ vertolkt in de VPRO TV/Filmhuis film ‘ENIGMA’7 geregisseerd door Paul Ruven.

In de VPRO-Soap ‘Hertenkamp’, uitgezonden in de eerste maanden van 2000, speelde Georgina de rol van Anne-Clair.

Om een zo breed mogelijke basis als actrice te creëren en zich zo volledig mogelijk te ontwikkelen, volgt Georgina zanglessen en heeft zij in december 2000 een hoofdrol, bekroon met goede kritieken in de musical ‘de Geest van Laat maar Waaien’, geschreven door Robert Long en Laurens van Rooijen, gespeeld.

Met haar hoofdrol van Janet in de recordbrekende film Costa !’ heeft Georgina zich in één klap genesteld tussen de groten van het Nederlandse filmdoek. Waar de recensies aanvankelijk kritisch waren over deze “feel good” film, kreeg Georgina direct al alle eer die zij met haar rol verdient. Het mega-succes van Costa! is dan ook voor een belangrijk deel aan Georgina te danken. Costa! is de meest bekeken Nederlandse film van de afgelopen 10 jaar.
Vanwege de verkoop van Costa! de Film in het buitenland is Georgina (als enige van de gehele cast) de de Lipsinc Studio’s in Londen ingedoken om haar rol in het Engels na te synchroniseren.

In het voorjaar 2001 vertolkt Georgina de rol van Rayna in de door RTL4 uitgezonden 12-delige politieserie ‘DOK12’. In deze serie toont Georgina haar veelzijdigheid door in stoere acties haar eigen stuntwerk grotendeels zelf uit te voeren

In april 2001 kwam Georgina’s tweede single ‘Ritmo’ uit op het Zomba/Jive label. Op zich al uniek, omdat op dit label slechts bij hoge uitzondering Nederlandse artiesten verschijnen, waarvan Venga Boys de laatste was, verder zijn Britney Spears, R-Kelly en de Backstreet Boys de namen waarmee Zomba werkt. Dat ‘Ritmo’ een top-10 hit zou worden was door de platenmaatschappij voorzichtig voorspeld en dit was niet in de laatste plaats te danken aan de spetterende videoclip
Na het giga-succes van ‘Costa! de Film’ van Johan Nijenhuis en San Fu Maltha zijn in juli 2001 de opnames begonnen voor ‘Costa! de serie’, waarin Georgina in alle 10 de afleveringen wederom een hoofdrol vertolkt. De serie werd in het najaar 2001 bij BNN uitgezonden.

Na de succesvolle release van de single ‘Ritmo’ in april 2001 komt Georgina in december 2001 met haar nieuwe single: ‘Yo Queiro Baillar’ uit. Opnieuw succesvol uitgegeven op het Zomba/Jive Label

Dat Georgina zich in de loop der jaren sterk als actrice heeft ontwikkeld komt onder meer tot uiting wanneer ze in januari 2002 met veel overtuiging wordt uitgekozen voor een van de hoofdrollen in de Engelstalige speelfilm ‘Adrenaline’, geproduceerd door Rebel Film en geregisseerd door Roel Reine (onder andere bekend van zijn vorige speelfilm ‘The Delivery’). In maart 2002 worden de opnames, die in Zuid Afrika plaats vinden met veel succes afgerond. Adrenaline was vanaf 2003 te zien zijn in de bioscopen

Vrijwel direct na de opnames van ‘Adrenaline’ in Zuid Afrika, reisde Georgina medio april 2002 af naar Mallorca om daar de rol van Treesje in de nieuwe speelfilm van Johan Nijenhuis; ‘Volle Maan’ te vervullen. Deze film werd geproduceerd door NL Film en TV en was in oktober 2002 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Voortbordurend op het succes van de single’s ‘Ritmo’ en ‘Yo Queiro Baillar’ is Georgina zich nu aan het voorbereiden op het uitbrengen van een nieuwe single en een compleet album.