Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Katja Schuurman

Terwijl ze nog op school zat, zette Katja al haar eerste stappen in de ‘showbusiness’. Ze vertolkte één van de hoofdrollen in de 12-delige comedyserie Uit de School Geklapt (NCRV). Na het behalen van haar VWO-diploma speelde Katja gastrollen in verschillende televisieseries waaronder Coverstory (NCRV), Weekend (Veronica), en Help (NCRV). Voor de Amsterdamse zender AT5 presenteerde, alsook co-produceerde en -regisseerde ze het programma Night Vibes. Daarnaast volgde Katja jarenlang diverse dansopleidingen (waaronder jazz- en klassiek ballet en showdans). Voor haar grote doorbraak bij het Nederlandse publiek zorgde haar rol als Jessica Harmsen in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Katja was voor het eerst in GTST te zien in december 1994.

Met de cd-single Ademnood stond Katja (samen met Babette van Veen en Guusje Nederhorst als Linda, Roos en Jessica) wekenlang nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Hierop volgden onder meer hits als Alles of niets en Druppels. Verder zong ze meerdere solosingles, waaronder Wereldmeid. In het voorjaar van 1996 presenteerde Katja samen met Reinout Oerlemans, live, 12 afleveringen van het interactieve programma de Telebel-show op SBS6.

In 1997 kreeg ze haar eigen programma; So 90’s, bij de muziekzender MTV. Aanvankelijk was het programma tweemaal in de week te zien, maar in maart 1998 werd het programma dagelijks in 22 landen prime time uitgezonden en vanaf januari 1999 reisde Katja voor de opnamen van de show alle grote steden van Europa af. Ook werkte ze in 1997 mee aan een aflevering van de populaire politieserie Baantjer (RTL4) en reikte ze een MTV Music Award uit aan de Back Street Boys.

Samen met Carlo Boszhard presenteerde ze in april 1998 de uitreiking van de befaamde Edison Music Awards in een televisie-uitzending. In de zomer van dat jaar vertolkte zij de rol van Rietje tijdens de opnamen van de speelfilm No Trains, No Planes onder regie van Jos Stelling. Katja kreeg lovende recensies voor haar aandeel in deze film, die diverse prestigieuze prijzen won op internationale filmfestivals. Voor Fox8 presenteerde Katja het programma Fox Tours waarvoor zij de hele wereld afreisde. In de Disney tekenfilm Tarzan (released november ’99) heeft Jane Katja’s stem. Evenals de ’hoofdkip’ in Chicken Run en Kida in de film Atlantis.

Afgelopen seizoen was zij te zien in de rol van Bob in de populaire dramaserie Westenwind (RTL4). Voor Amnesty International initieerde en presenteerde zij het benefietconcert ‘!Line Up for Amnesty’ waarvan op zaterdag 22 april 2000 een registratie werd uitgezonden door RTL4. Verder zet zij zich regelmatig in voor goede doelen. Zo was zij onder andere ambassadrice van het project Move Your World (een internationale jongerendiscussie over internationale samenwerking); ging ze naar Moskou om geld in te zamelen voor de straatkinderen aldaar en is zij naar Ethiopië gereisd voor de Leprastichting

Vorig jaar juni kwam de solosingle Spaceship van Katja uit bij Sony Music en werkte ze aan haar eerste soloalbum. In de zomermaanden heeft Katja gedraaid voor de bekroonde televisieserie All Stars, die vanaf afgelopen december bij de VARA te zien was. Verder had ze een hoofdrol in de bioscoophit Costa onder regie van Johan Nijenhuis, waarvan ze ook de titelsong voor haar rekening nam en leende ze haar stem aan een van de katten in de speelfilm Minoes naar Annie M.G. Schmidt, onder regie van Vincent Bal. Katja was verder te zien in afleveringen van All Stars en Costa! de serie. Daarnaast presenteerde ze bij BNN Katja z.k.m., ging ze naar Canada voor opnames van BNN at Work en was ze nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe programmaformats.
In oktober was Katja te zien in een korte film van de VPRO: ’Goede daden bij daglicht.

Haar film- en toneelcarrière ontwikkelde zich gestaag en met name op die gebieden deed Katja van zich spreken, mede door haar samenwerking met cineast Theo van Gogh.