Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Sonja Silva

Sonja Silva wordt geboren op 1 februari 1977 in Rotterdam.

Sonja begint op 16 jarige leeftijd te werken als model. Na een paar jaar besluit ze te stoppen met het modellenwerk. "Het was gewoon niets voor mij. Toen ik op een gegeven moment een ander model hoorde roepen dat het goed ging met haar boulimia en dat ze nog maar een keer per dag kotste, was ik er echt klaar mee!" Precies op dat moment krijgt Sonja een aanbieding van een kledingmerk om een jaar lang shows te lopen.

Via dit merk ontmoet ze Spiros, die op zoek is naar backing vocals. Sonja doet auditie en vormt samen met 3 anderen de vaste backing vocals van Spiros.

Er volgen vele tv optredens zoals “Koffietijd”, “de 5 uur show”, ”Let’s Make Music” en “Nederland Muziekland”. Eind september treden ze op voor “De 5 Uur Show” bij de voorrondes van Miss Zeeland.
De organisatie van Miss Nederland vraagt Sonja vervolgens mee toe doen aan de finale van Miss Zuid-Holland. Twee weken later staat Sonja in de finale van Miss Nederland.

In oktober 1997 wordt Sonja tot Miss Nederland gekroond en een maand later reist ze af naar de Seychellen om daar Nederland te vertegenwoordigen op de Miss World verkiezingen. Dit is het begin van de carričre van Sonja…
Na haar terugkomst uit de Seychellen wordt Sonja gevraagd een screentest te doen voor een programma op Fox. Een maand later presenteert Sonja 4 maanden het programma “Zak” als het typetje “De blonde doos”. Sonja komt op deze manier voor het eerst in aanraking met het presenteren.

Na het vertrek van Sylvana kan Sonja het R&B programma bij TMF overnemen. Al snel doet ze daarnaast “de USA Charts”, “de Factory Facts” en het dagelijkse live programma “de Dag Top 5” er 1 keer per week bij.
Sonja groeit enorm en al snel blijkt ze een van de populairste VJ’s te zijn geworden, wat ook terug te zien is in haar “promotie”.

Vanaf 1 september 2000 presenteerde ze iedere werkdag tussen 17.00 en 19.00 het live programma dat haar eigen naam droeg: SonjaSilva.com.
Een groot onderdeel van haar werk buiten het live programma bestond uit het interviewen van artiesten. Sonja leerde al snel hoe ze de harten van vele artiesten winnen kan.

Naast alle bekende Nederlandse sterren interviewde ze: Montell Jordan, Aaliyah, Ronan Keating, Wycleff Jean, Victoria Beckham, Mel B, Westlife, Five, Limp Bizkit, Mary J Blige, The Backstreet Boys en vele anderen.
Verder was Sonja regelmatig aanwezig op grote evenementen als Pepsi Pop om een reportage te maken.

Hoogtepunten uit haar TMF-carričre waren de interviews met Ricky Martin, Lionel Richie en Destiny’s Child. “En natuurlijk de TMF Awards”. “Ik heb 2 keer in een bomvol, uitverkocht Ahoy gestaan! Hoeveel mensen kunnen dat nou roepen?”
Twee jaar en een enorme rugzak vol ervaring later besluit Sonja haar vleugels te gaan spreiden en The Music Factory te verlaten. Op 31 augustus was het afscheid van Sonja live te zien op TMF.

Daarna was Sonja werkzaam bij de populaire zender “YORIN”. Ze presenteerde samen met Floortje Dessing, Chimene van Oosterhout en Renate van der Zalm het programma “YORIN TRAVEL”. Voor dit programma reisde ze de hele wereld over.

Naast Winston Gerschtanowitz was Sonja te zien in het life-style programma "Wannahaves" en, alsof dat nog niet genoeg was, speelde ze ook nog in een musical: "Copa Cabana".


Na 2 spraakmakende reportages in de Playboy besloot Sonja zich te gaan richten op haar nieuwe rol: die van trotse moeder.