Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Tanja Jess

Tanja Jess werd geboren in Karlsruhe, Duitsland. Toen ze vijf jaar oud was verhuisde ze met haar ouders naar Nederland, waar ze tweetalig werd opgevoed. Na haar eindexamen VWO ging ze naar de Hogere Hotelschool in Den Haag. Ze verruilde deze opleiding voor een studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Nadat ze haar propedeuse had gehaald, volgde ze een bovenbouwstudie Communicatiewetenschappen, eveneens aan de Universiteit van Amsterdam.

In 1992 besloot Tanja dat ze wilde gaan acteren en ze ging naar de 3-jarige acteeropleiding De Trap in Amsterdam, alwaar ze het eerste jaar met succes afsloot. Het tweede en het derde jaar van een soortgelijke opleiding volgde ze bij Het Collectief. Tijdens haar verschillende opleidingen volgde Tanja tientallen acteerworkshops, stem- en zanglessen.

Vele rollen in speelfilms, tv-series, theatervoorstellingen en commercials volgden. Zo was zij onder meer te zien in de films ín Hollandse Held (1996, geregisseerd door Robert-Jan Westdijk en uitgezonden door de NPS) en Hobby (1995, van Karim Traida). Op televisie was Tanja te zien in talloze series, waaronder Twaalf steden, dertien ongelukken (VARA), Bradaz (NPS), Onderweg naar Morgen (Veronica), De Garage (Veronica), Unit 13 (VARA), Baantjer (RTL 4), Tijd van Leven (KRO) en Wildschut & de Vries (SBS6).

In het theater was ze onder andere te zien in de productie Boyband van Peter Quilter, Hoe gelukkig is een ui? van Lucas Borkel en Bedrog in het Pleintheater in Amsterdam. Verder was Tanja te zien in diverse TV commercials.

In haar vrije tijd houdt ze van paardrijden, skiŽn, fitness, zingen en dansen. Tanja spreekt behalve Duits (native), Engels en Frans ook verschillende dialecten, waaronder Brabants, Limburgs, Amsterdams en Vlaams.

Sinds september 1997 tot en met 2000 was Tanja Jess te zien in de rol van Bowien Galema in Goede Tijden, Slechte Tijden en speelde zij in 2000/2001 de rol van Mandy in de musical Boyband. Vervolgens presenteerde ze gedurende een jaar het filmprogramma 'Avant Premiere' bij Canal+. Op dit moment speelt Tanja in Bon Bini Beach