Home     Bands    Artiesten    Drive in shows    DJ's    Specials Bruiloft   Kermis   Carnaval     Prijzen    Referenties   Contact

Flair
 

Flair bouwde in haar bestaan een geweldige naam op in de discotheken, dancings en feesttenten, als TOP feest-formatie. FEEST in de juiste zin van het woord, door een weloverwogen keus uit de meest recente top 40/100 nummers, geraffineerd en gevarieerd gemixt met de "beste feestknallers aller tijden". Met volle overtuiging en inzet zorgt FLAIR er week aan week voor, dat van alle zalen en tenten in no-time het dak eraf gaat.

de platen
Dè grote doorbraak kwam in 1995 met de hitsingle "Oh Middernacht". De single bereikte een twaalfde positie in de (toen nog) Mega Top 50. Aan alle Costa’s en in alle Après-ski hutten in Zwitserland en Frankrijk werd en wordt deze hit nog steeds veelvuldig gedraaid. Van Italië tot de Canarische eilanden, ja zelfs in Canada, Thaland, Indonesië en Zuid-Korea werd de single gesignaleerd.
En hoewel de band over werk toch al niet had te klagen, stroomde vanaf dat moment de agenda jaarlijks probleemloos vol. Na "Oh Middernacht" volgden nog een groot aantal singles en hoewel de ene song meer suksesvol was dan de andere, bereikten ze allemaal een notering in de hitlijsten.

In 1996 verscheen het album "De koffers gepakt", met daarop de successingles en een groot aantal Nederlandstalige dance-tracks. Flair liep hiermee vooruit op de later door diverse acts gevolgde trend om de grootste Nederlandstalige hits te ‘ver-dancen’.

In de daarop volgende jaren werd gezocht naar een nieuwe koers. Een aantal singles werd uitgebracht, in samenwerking met bekende producers maar - eerlijk is eerlijk - die brachten niet het sukses waarop werd gehoopt.
Alle reden om een andere weg in te slaan, of liever: weer terug te keren naar waarmee het platensukses was begonnen: moderne, Nederlandstalige dance, maar dan nu liefst wel iets meer dan een cover van het origineel.

Dit resulteerde in de herfst van 2000 in de single "Bomba", de suksesvolle Nederlandstalige versie van de hit van King Africa,.die door Radio Nationaal meteen werd uitgeroepen tot Nationaalschijf en een riante positie in de Mega Top 100 veroverde.

De opvolger was weer een super-swingend nummer, "A Si" getiteld. Deze bracht het ook tot Nationaal Schijf, bivakkeerde wekenlang in de Mega Top 100 en is uitgegroeid tot een nog grotere hit dan Oh Middernacht. In alle toeristenoorden, naar werd vernomen zelfs tot in Israël, staat deze track op de USB-stick van de dames en heren dj's en wordt "A Si" nog ieder weekend volop gedraaid. Best knap voor een Nederlandse band, 17 jaar na dato.

De lijst met singles werd in de jaren daarna nog veel langer en vrijwel alle tracks verschenen ook op verzamel cd's, dance- en Nederlandstalige compilaties, etc.
De latere tracks werden gebundeld op het album "Bombarie", vernoemd naar de hitsingle "Bomba",

En onverdroten gaat de band door met het uitbrengen van tracks. Zo verscheen in juni 2019 de track "Verliefd (op een meisje van de Wallen)", een compositie van band-vriend Robby Valentine.
En natuurlijk houdt het hier niet op, want volgende projecten staan alweer op stapel.

Raadpleeg voor een volledig overzicht van alle Flair-songs de internet-site www.flair.band

live

FLAIR speelt live natuurlijk de eigen hits en daarnaast de allernieuwste hits.
Het repertoire laat zich het best omschrijven als een mix van Radio 538-top 10 hits, Nederlandstalige hits en feest !
De actuele songlist omvat ongeveer 200 titels, dus aan repertoire geen gebrek. De setlijst is geen avond hetzelfde, wordt iedere avond kort voor het optreden vastgesteld en zo nodig nog tijdens de set aangepast.
Dè ultieme flexibiliteit dus !

verdere feiten:
- Hollandse Hits Festival (45.000 toeschouwers),
- Huldiging van Ajax op het Museumplein na het winnen van de
  Champions League  (>150.000 toeschouwers);
- Olympisch stadion te Amsterdam bij de wedstrijd Ajax-
  Borussia Dortmund (50.000 toeschouwers),
- Live-concert op het Leidseplein tijdens Koninginnedag '96
  (60.000 toeschouwers),
- Amsterdam ArenA
- RTL4-Live, RTL4-Koffietijd, Hot Weekend, Nederland Muziekland,
  Now-TV,   Heartbreak Hotel, TV-Oost, Regio-TV, Video-clips, etc.,
- Live-radio optredens o.a. voor Radio 538, Veronica, Radio Noordzee,
  Radio Nationaal (8x Nationaalschijf !).
- Jaarbeurs Utrecht, live tijdens de vakbeurs Music & Harmony
   gekozen tot 1 van de beste Nederlandse coverbands,
- Open dagen en feestavonden van SC Heerenveen, Feijenoord, PSV
   Vitesse èn FC Twente
 - Meer dan VIERDUIZEND optredens in feesttenten, dancings,
   discotheken, bedrijfsfeesten, etc.

FLAIR, Dè BAND VOOR IEDER EVENEMENT !

  

 

 

06- 5332 6755
info@standbyproductions.nl