Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Mon Amour
Drummer van BZN van start met nieuwe band

‘Mon Amour’ brengt gouden BZN-geluid terug in de zalen

Het gouden geluid van BZN is terug. De band ‘Mon Amour’ brengt het repertoire van Nederlands meest succesvolle formatie weer waar die hoort: in de zalen. Onder leiding van Jack Veerman, de vaste drummer van BZN en medeschrijver van de grote hits, ontstond een nieuwe band met de vertrouwde muziek.

In ieder applaus bij de afscheidstournee van BZN klonk een verlangen: de vraag naar meer. Want volle zalen van kolkende emoties toonden aan dat het publiek nog lang geen genoeg had van de vertrouwde palingsound. ,,Je moet doorgaan’’, kreeg Jack Veerman van alle kanten te horen.

De band ‘Mon Amour’ is het antwoord op die aanhoudende vraag van het publiek.

Met de nieuwe formatie rond de drummer combineert hij het vertrouwde repertoire met jonge gezichten en fris enthousiasme.
,,Bij het samenstellen van de nieuwe band heb ik de lat heel hoog gelegd’’, vertelt Jack Veerman. ,,Daarbij is het een voordeel dat ik contacten heb in alle hoeken van de muziekwereld. Al jaren volg ik de optredens van talentvolle jonge muzikanten en zangers. Daardoor kon ik voor deze band de besten van de besten bij elkaar brengen.’’

Na een uitgebreide selectie koos hij voor een formatie waarin hij de vakmatige routine van ervaren rotten samenbrengt met een jonge frontlinie van zangstemmen. ‘Mon Amour’ is daarmee een optelsom van doorgewinterde podiummuzikanten en gedreven twintigers: een combinatie die meerdere generaties aanspreekt. 

Gouden repertoire
Bij de eerste optredens blijkt inmiddels dat de band in staat is om het gouden repertoire feilloos te reproduceren. Als je je ogen dichtdoet, lijkt het alsof de originele BZN weer op het podium staat, want de perfecte harmonie van stemmen en instrumenten van ‘Mon Amour’ brengt het vertrouwde geluid weer helemaal terug. De kennis en ervaring van Veerman zijn hierop van grote invloed. ,,Omdat ik me zo goed herinner hoe we destijds de nummers schreven en op de plaat hebben gezet, weet ik als geen ander hoe we nu die herkenbare sound van toen moeten spelen.’’

,,De enige moeilijkheid is nu het selecteren van de liedjes. Want er zijn zo ontzettend veel nummers. En het lijkt soms alsof ze allemaal met voorrang vragen om gespeeld te worden.’’

Uitgekiende lichtshow
Het publiek van ‘Mon Amour’ kan concerten verwachten met twee ruime sets van gouden BZN-nummers. Aangekleed met een uitgekiende lichtshow en met technische ondersteuning van de allerbeste geluidsapparatuur, gaat de band vanaf mei 2008 de zalen in.

De BZN-liefhebber komt flink aan zijn trekken. Niet alleen met bestaand repertoire, maar straks ook met nieuw werk, in de lijn van de vertrouwde sound. Jack Veerman schreef zelf nieuwe nummers en ook Mister-BZN Jan Keizer heeft kersvers repertoire in de herkenbare lijn voor zijn opvolgers gemaakt. En dat zien ze bij ‘Mon Amour’ toch een beetje als koninklijke goedkeuring.

,,Als je als oud-BZN-drummer met zo’n naam en zo’n succesvol verleden aan de gang gaat, zijn de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen’’, beseft Jack Veerman. ,,Maar dat mag ook. Want met deze groep kunnen we de verwachtingen waarmaken. Het dak moet eraf, als ‘Mon Amour’ speelt. En het dak gáát er ook af.’’

Mon Amour’ bestaat uit;
Jack Veerman
(drums en bandleider). Speelt vanaf de schoolbanken in bandjes en maakte vanaf de beginjaren deel uit van de originele BZN. Schreef samen met Jan Keizer, Jan Tuyp en de gebroeders Tol ook de grootste BZN-hits. Kent daarom niet alleen tekst en muziek, maar vooral ook de emotionele ondertoon van het repertoire.

Johan Keizer (zang). Speelde met zijn schoolband ‘D-tention’ alle jeugdhonken van Volendam plat. Later was hij als zingende barkeeper het gezicht van de ‘’t Gat in de Marktband’. Gebruikt zijn stem ook voor vlammende pleidooien als strafrechtadvocaat in Amsterdam.

Linda Schilder (zang). Eindigde bij de hoogste regionen van de eerste versie van ‘Idols’ waarna ze op het podium stond met de meidengroep ‘X-factor’. Ook zong ze bij de coverband Trend en is ze al twintig jaar een onmisbare stem bij het Volendammer Petruskoor. Heeft als makelaar en taxateur enorme overtuigingskracht in haar stembanden.

Hans Keizer (toetsen). Studeerde piano aan het conservatorium in Amsterdam. Speelde daarna jarenlang bij de succesformatie Spryng die samen met zangeres Maribelle het land veroverde. Ook deden andere bands, zoals de legendarische Cats, bij grote concerten en tv-optredens vaak een beroep op zijn muzikale vingers.

Nico Tol (gitaar). Deed ervaring op bij de rock-coverband ‘Sister Ray’ die uitblinkt in uitvoeringen van The Band. Brengt met zijn band ‘The Vast Countentance’ eigen werk dat in de richting van The Beatles gaat, aangevuld met een vleugje rock. Weet als boekhouder ook met centen en cijfers maat te houden.

Daniël Metz (accordeon). Speelt al meer dan tien jaar in de band ‘Gang is alles’ waarvan hij ook leadzanger is. Studeerde aan het conservatorium in Groningen en is al jaren een bekende Nederlander op Ameland. Hij is op dit Waddeneiland geboren en getogen en speelt er met net zoveel succes in de kroeg als in de kerk.

Jan Sombroek (basgitaar). Maakte vijftien jaar als toetsenist en gitarist deel uit van de groep Next One. Deze formatie zette niet alleen feestzalen en kermistenten op zijn kop, maar beklom ook de hitlijsten. In een countryband kon Jan zijn passie voor bijzondere instrumenten als de banjo-dobro en de pedalsteelguitar kwijt.