Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact
Ruud Feltkamp
Ruud is geboren op 2 oktober 1989 in Amsterdam. Als driejarig jongetje wist hij het al heel zeker, hij wilde acteur worden! Zijn droom ging op zesjarige leeftijd al een klein beetje in vervulling toen hij naar de NKT Theaterschool (Nederlands Kindertheater school) in Purmerend mocht.Twee jaar later had Ruud zijn eerste acteerrol te pakken en schitterde hij op z'nachtste in een McDonalds televisiereclame.
Bij het grote publiek werd hij pas echt bekend door zijn hoofdrol in de populaire familiefilm "Kruimeltje"van Maria Peters, gebaseerd op de bestseller van Chris van Abkoude.
De film was een enorme hit in de bioscopen en begon een ware zegetocht met prijzen in o.a. Noorwegen, Noord- en Zuid Amerka.
In 2000 won Kruimeltje de Nederlanse Rembrandt-Award en was het bovendien de Nederlandse inzending voor de Oscars.

Op zijn dertiende speelde Ruud weer een hoofdrol in een Nederlandse film, "Kees de Jongen", met niemand minder dan Theo Maassen als tegenspeler.

Naast zijn filmrollen was Ruud ook te zien in diverse televisieseries. In  zijn examenjaar van het IVKO (Individueel Voortgezet Kunstzinnig Onderwijs) startte hij in 2006 bij de RTL Soapserie "Goede tijde, slechte tijden", waarin hij de rol van Noud Alberts vertolkt.
In 2009 speelde Ruud in de film "Lover of loser", een verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee.
Naast zijn acteerwerk is Ruud's stem ook te herkennen in de animatiefilm"Surfs up", waarin hij een stemhoofdrol heeft vertolkt.

Naast zijn vele acteerrollen runt Ruud samen met zijn oudere broer Pim een multimedia bedrijf, Feltkamp.tv multimedia. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van professionele films, foto’s, grafische vormgeving en webdesign. Sinds vorig jaar heeft Ruud, als eerste acteur wereldwijd, dan ook zijn eigen app, die te downloaden is in de Apple Store en de Android markt (Ruud Feltkamp app). In zijn vrije tijd houdt Ruud zich bezig met zeilen, snowboarden en het mixen/draaien van muziek. Deze laatste hobby wordt steeds serieuzer nu hij steeds meer grote muziekklussen binnensleept als DJ, hij draait al jaren in clubs en discotheken in Nederland en zelf buiten onze grenzen. Anno 2014 legt Ruud zich steeds meer toe aan het ook zélf produceren van muziek.
Na deelname aan Expeditie Robinson in 2012 krijgt Ruud in 2013 weer een rol in een film namelijk 'deToscaanse Bruiloft' onder regie van Johan Nijenhuis welke eind januari 2014 in première gaat.Ook presenteren heeft Ruud zijn aandacht gekregen. Na het volgen van presentatie coaching van Rik Luijcs krijgt Ruud de mogelijkheid om dit in praktijk te brengen als online backstage presentator bij het programma 'The Hit' wat uitgezonden wordt bij RTL5. Ook wordt hij gevraagd om bij de GTST quiz op RTL4, medio zomer 2014, de presentatie als side kick van Carlo Boszhard te worden.
Ruud geniet van alles wat op zijn pad komt maar acteren is toch écht zijn grootste passie.