Home   Bands   Artiesten   Drive in shows   DJ's   Specials   Prijzen   Referenties   Nieuws   Contact
 

Dick Plat

Na de lagere school en de Mavo ging Dick naar het Conservatorium, waar hij o.a. piano en keyboard leerde spelen.
Rond 1967 begon Dick’s muzikale carriïëre als toetsenist in het coverbandje de Sky Riders, maar al snel maakte hij de overstap naar Left Side. Met deze Volendamse formatie scoorde hij met het liedje ‘(Like a) Locomotion’ een internationale hit.
Het succes en de populariteit kon de groep niet behouden en na negen jaar stopte deze band. In 1976 besloot Dick, samen met een ander bandlid, een nieuwe Volendamse band ‘Canyon’ op te richten, vooral bekend van de grote hit ‘Mooi Volendam’.


1988 werd Dick door Jack Veerman gevraagd de plaats van Thomas Tol bij BZN in te nemen. Hoewel Canyon een goed lopende band met een volle concertagenda was, besloot hij voor BZN te kiezen. Nu kreeg hij de kans in theaters te spelen, iets wat met Canyon onmogelijk was. Op 23 mei 1988 speelde Thomas Tol voor het laatst bij BZN. Enkele dagen later, op 27 mei, stond Dick voor het eerst met BZN op de planken in Liessel te Noord-Brabant.

Op 14 november 2005 kreeg Dick uit handen van burgemeester Van Beek van de gemeente Edam-Volendam de Koninklijke Onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’ voor zijn verdiensten in de Nederlandse muziekgeschiedenis uitgereikt.

In
2006 werd tijdens een persconferentie in Volendam bekend gemaakt dat de band in 2007 zou stoppen. Dick en Carola Smit besloten samen dor te gaan in de muziek en lieten in het voorjaar van 2008 weer van zich horen, onder de naam Carola & Friends.

Daarnaast is Dick ook solo aktief als zanger/pianist.
 

06- 5332 6755
info@standbyproductions.nl