Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Irene Moors

Op 18 juni 1967 werden Bert en Toos Moors de ouders van Irene Moors. Irene werd in Alkmaar geboren. Irene groeide op in Haarlem, samen met haar oudere zus en haar twee oudere broers. Irene heeft de Havo gehaald en ze heeft na de Havo ook nog een opleiding gedaan voor medisch secretaresse. Ze behaalde ook Nima A. Daarna belande Irene op de marketingafdeling van het weekblad Donald Duck. Ze heeft hier 3 jaar gewerkt. Daarna is ze door de NCRV gevraagd om het programma Dit is Disney te presenteren. In 1989 is Irene overgestapt naar RTL Veronique, wat later RTL4 is geworden. Ze was omroepster en presenteerde Telekids. De eerste 4 jaar presenteerde ze Telekids alleen, maar vanaf 1993 kwam Carlo erbij. Telekids werd vooral populair (toen niet meer bij alleen kinderen) toen Carlo & Irene begonnen met Pittige Tijden, de persiflage op Goede Tijden, Slechte Tijden. Telekids werd op 2 oktober 1999 afgesloten met een groot feest, een 8 uur durende live uitzending.

In 1996 zijn Carlo & Irene vereeuwigd als wassenbeeld in Madame Tussaud in Amsterdam. Daar staan ze nu nog steeds. Wel ondergaan ze daar telkens een metamorfose. Zo waren Carlo & Irene eerst in de Telekids look, later weer in de Life & Cooking look, nu staan ze er in de glamourlook. Carlo & Irene zijn in 1997 ook in de prijzen gevallen met het programma Telekids. Zij wonnen de Margriet Kinder TV prijs voor het beste kinderprogramma. In 2002 viel Irene weer in de prijzen op het Televizierringgala. Ze won toen de Zilveren Televizier, voor beste TV vrouw van het jaar. In 2003 waren Carlo & Irene genomineerd voor de Gouden Televizierring voor Life & Cooking en ook was Irene nog eens genomineerd voor de Zilveren Televizierster. Helaas had Irene beide prijzen niet gewonnen.

Voor Telekids hebben Carlo & Irene 5 CD's gemaakt en 4 films. Ook waren er veel Telekids producten te koop, zoals snoep, petjes, vakantieboeken en dergelijke. Er zijn ook videobanden uitgebracht van het populaire onderdeel Pittige Tijden. Hiervan zijn in 2007 ook vier DVD's van uitgebracht.Naast de Telekids CD's heeft Irene nog een aantal cd's gemaakt met de daarbij behorende singles. Irene heeft naast de Telekids cd's de volgende cd's gehad: Telekids deel 1, Telehits gezongen en verteld door Irene Moors, Telekids deel 2, Telehits gezongen en verteld door Irene Moors , Telekids presenteert Irene Moors en de Telekids, Irene Moors en de Smurfen; Ga je mee naar Smurfenland , Irene Moors en de Smurfen; Smurf the House en Irene Moors Kids Music Party.

Irene is 26 augustus 2001 getrouwd met cameraman Barry Kroon. Dochtertje Rosalie was bruidsmeisje tijdens deze feestelijke, mooie dag. Irene heeft Barry leren kennen op de set. Barry was toen geluidsman. Hij deed toen zendertjes bij haar op en dergelijke. Ze vonden elkaar erg leuk, spraken eens wat af en zijn nu al jaren samen. Later is Barry cameraman geworden. Barry en Irene zijn de trotse ouders van Rosalie (geboren op 21 oktober 1998) en Tijn Lucas (geboren op 26 juni 2002). Kleine Tijn is op de verjaardag van Carlo geboren.

Irene heeft ook veel op locatie gewerkt met de Telekids Roadshow, de Smurfen House Tour en de Kids Music Party. Irene heeft ook nog een aantal keren ingevallen bij programma's als Koffietijd.

In 2005 is Irene haar eigen bedrijf begonnen, House of Television. House of Television is een tv produktie maatschappij die zich richt op zowel broad- als narrow casting. Broadcasting is alles wat met tv te maken heeft en wat geschikt is voor het grote publiek. Narrow casting is gericht op kleine groepen en bijvoorbeeld geschikt om uit te zenden op winkelvloeren of in restaurants. House of Television is gespecialiseerd in Klussen, Koken en Tuinieren.

In de kerstvakantie van 2005 en de voorjaarsvakantie van 2006 stond Irene voor het eerst in een musical. Ze speelde, afgewisseld door Antje Monteiro, de rol van muzieklerares Jenny in de musical Iedereen maakt muziek in Sesamstraat. Voor deze rol moest Irene in Amerika repeteren. In 2006 heeft Irene ook de rol van schoolhoofd Faragonda vertolkt in de musical Winx Club On Tour. Samen met haar dochter Rosalie heeft ze ook meegewerkt aan het script van deze musical.

Irene heeft een druk bestaan, zowel voor als achter de schermen.