Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Manuela Kemp

Manuëla Kemp werd geboren in het Noordhollandse Kwadijk.
Nadat ze het Atheneum heeft gedaan en een etaleuropleiding heeft gevolgd, gaat ze de showbizz in. Manuëla loopt modeshows en verzorgt op de Firato de introductie van Filmnet.
Manuëla begint als dj bij radiopiraat ‘Dynamic’. Na een interview met Rob Houwer wordt zij gevraagd om de productiewerkzaamheden voor zijn speelfilm ‘Het bittere kruid’ te doen.
>
Bert van der Veer staat samen met Joop van den Ende aan de basis van haar carrière als presentatrice. Voor RTL4 presenteert Manuëla een paar jaar verschillende programma’s waaronder Eigen Huis en Tuin en Gezondheid. Hierna maakt ze de overstap naar de KRO. Bij deze zender krijgt Manuëla met het programma ‘Maan bij nacht’ alle vrijheid om haar twee grootste passies, presenteren en zingen, te combineren.
Na een aantal jaren keert Manuëla echter weer terug naar RTL4 en presenteert daar diverse programma’s waaronder Alles voor de band, Het Swingpaleis, de Edison Music Awards, Dayzers, Bobo’s in the Bush en natuurlijk ‘De Vrienden van Amstel’ en de gelijknamige jaarlijkse liveshow in Ahoy.
 
Manuëla speelde een rol in de film ‘De Zeemeerman’ en in ‘Alice in Glamourland’. Ook speelde zij een gastrol in diverse televisieproducties.
 
De zangcarrière van Manuëla begint bij de meidengroep The Revelletes. Daarna is ze in 1997 background vocal bij de theatertour van Ramses. In 2001 komt haar debuut album ‘Slapeloze nachten’ uit. En in 2004 verschijnt de singel ‘In het licht van jouw ogen’.
Naast de huidige werkzaamheden treedt Manuëla op met haar ‘Manuëla Kemp band’, met ‘Hollywood Boulevard’, met Suzanne Klemann (Loïs Lane), met de gelegenheidsband ‘The Cheddar Headz’ of met ‘Girls wanna have fun’ (een gezelschap van van spraakmakende meiden uit de pop- en rockscene).
Door uit de kleren te gaan voor Playboy, bewijst Manuëla dat ze haar image van ‘sex, drugs and rock & roll’ meer dan waard is. Manuëla koos voor de fotografe Patricia Steur om de foto’s in de Californische woestijn langs route 66 te maken.
Het handelsmerk van Manuëla is haar vampachtige uitstraling en haar hese stem.