Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Marit van Bohemen

Marit van Bohemen is een graag geziene presentatrice op (bedrijfs)evenementen en congressen. Met gemak kan zij zalen entertainen en zowel grote als kleinere publieksaantallen op professionele wijze toespreken en het evenement in goede banen leiden.
Marit is geboren op 16 september 1971 te Wormerveer.
Vier intense jaren op de toneelschool stomen Marit klaar voor het acteren. In 1994 studeert zij af aan de toneelschool in Utrecht. Daarna begint het echte werk; het acteren voor Televisie en bij theatergezelschappen.
De meest uiteenlopende rollen komen op haar pad en dat maakt het extra leuk.
 
Marit speelt Solange in de derde serie Voetbalvrouwen (RTL4), was Dirkje in ‘De Vlaamse Pot’, Carlijn van Bussum in Onderweg naar morgen, en speelde rollen in series als Costa, Spangen, We gaan nog niet naar huis, IC, Goudkust, Het zonnetje in huis etc.
Ook heeft zij verschillende gastrollen gespeeld in comedy's als SamSam, Schiet mij maar lek en Bradaz. In Series als Oud geld, 12 steden 13 ongelukken, Dok 12 en Zebra. Daarnaast speelde zij in verschillende Televisiefilms als “5 uur eerder” en “LievelingsKind”.
Op het toneel acteerde zij bij diverse professionele theatergezelschappen als "De Paardenkathedraal", "MC", de “Mike en Thomas kerstrevue” en niet te vergeten de zelf opgerichte theatergroep "Women in Comedy" .
 
Al snel blijkt dat er ook andere mogelijkheden voor haar in het verschiet liggen naast het spelen bij theatergroepen en op televisie. Het beroep van presentatrice lonkt en de kansen die zij op dit gebied krijgt pakt zij vol enthousiasme aan. Volgens Marit hebben beide beroepen veel raakvlakken. 'Bij het acteren is het altijd het leukste om te improviseren. Die vaardigheid komt bij het presenteren erg goed van pas'.

Marit presenteert tal van programma’s als; CampingLife (RTL4), Klussen met kijkers (SBS6), Tuinieren met kijkers (SBS6), Gayteam (Net5), Stralend Nederland (SBS6) en was een paar jaar het gezicht van de kinderzender Kindernet.
Momenteel is zij presentatrice van de taalquiz ‘De Taalmeester’ bij de publieke omroep op Nederland 2 en Presenteert zij het bijzondere programma ‘Knoop in je Zakdoek’ (Teleac). 
De oplettende kijker heeft Marit ook een paar seizoenen mogen bewonderen als zwoele verpleegster van Gert jan Droge…”Gaat het weer een beetje…?”
Op de radio was zij te horen bij YorinFM als side kick bij de Ochtendshow, op CityFM en op Radio Veronica. Marit is ook stemacteur in diverse commercials en films. Het irritante blondje met de verschrikkelijke stem die “haar moeder nog uit bad moet halen”, uit de Rambol commercial, is één van haar typetjes waar nog erg veel naar gevraagd wordt om dat ‘nog ff na te doen…’

’Live' kun je Marit regelmatig aan de slag zien als presentatrice van o.a. diverse festivals, bedrijfsfeesten en evenementen,Uitmarkt Amsterdam, congressen etc.
Met veel plezier en toewijding neemt zij de presentatie voor haar rekening en leidt zij de evenementen in goede banen. Het is dan ook niet voor niets dat zij regelmatig wordt teruggevraagd nadat zij een presentatie heeft verzorgd.
.