Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact 

Renate Verbaan

Op 27 oktober 1979 zag Renate het oogverblindende levenslicht in Rotterdam. Die datum maakt haar een eigenwijze en ongeduldige Schorpioen die op geheel eigen wijze door het leven hobbelt.

School is nooit haar passie geweest en toen zij in haar examenjaar werd benaderd door een modellenbureau, terwijl zij aan het shoppen was op de schoolafdeling van een warenhuis, was de keuze dan ook vrij snel gemaakt. Ze deed haar eindexamen en vertrok!

De daaropvolgende acht jaar heeft ze de wereld over mogen reizen en heeft ze in New York, Sydney, Londen en Japan gewoond. Maar na zoveel jaar als een nomade te hebben geleefd kreeg ze de kriebels en ging ze op zoek naar een nieuwe uitdaging!
Met een grote passie voor muziek en verslaving aan videoclips was de keuze vrij logisch. Maar dan moet je ook nog praten voor een camera?! Met al haar moed deed ze een screentest bij TMF en tijdens de TMF Awards in april 2004 is Renate door de kijkers verkozen tot nieuwe VJ.

Zij is begonnen met ‘PLAY’ in de studio en daarnaast ging ze naar alle Hotspots in Europa voor de ‘Travelfacts’! In ‘Modelfacts’ ging Renate op zoek naar het nieuwe Nederlandse Topmodel.

Renate was bij TMF dagelijks te zien in het liveprogramma ‘Reaction’. Van maandag tot en met vrijdag presenteerde ze dit met veel verschillende gasten, video’ s en een hoop gekkigheid. Renate Verbaan heeft in oktober 2006 TMF verlaten voor RTL Nederland.

Op dit moment presenteert Renate bij RTL 5 de Nederlandse versie van de Amerikaanse kijkcijferhit ‘Beauty & The Nerd’, waarin tien naïeve, maar beeldschone dames worden gekoppeld aan tien briljante nerds. Renate geeft de stelletjes in deze spraakmakende reeks allerlei opdrachten, waarbij de ene keer een goed stel hersens is vereist en het de andere keer puur om het uiterlijk draait.

Verder gaat Renate komende winter, naast de vier andere reisgoeroe’s Floortje Dessing, Chris Zegers, Daphne Bunskoek en Roeland Fernhout, op reis voor ‘RTL Travel’s Hotlist‘.
.