Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Rob Kamphues

Rob Kamphues presenteert het televisie-programma’s De Reünie (vanaf 2005).
Momenteel staat hij in het theater met het stuk Sterke Verhalen.
Behalve programmamaker is hij ook cabaretier en televisieproducent.

Rob Kamphues is geboren op 16 september 1960 in Purmer. Hij heeft twee kinderen.

Tussen 1986 en 1995 maakte hij deel uit van het cabarettrio De (Morsige) Types en na enkele soloproducties te hebben gedaan tussen 1995 en 1997, bundelde hij in 2001 krachten met Coen Jutte. Dit resulteerde in cabaretshows als ‘Tijd zat’ en ‘Oersoep’. Eind jaren negentig vormde Rob met onder anderen Eric van Muiswinkel en Diederik van Vleuten het actuele panel van het Vara-tv-programma Kopspijkers. Vervolgens presenteerde hij bij RTL4 De 8 plagen van Kamphues en maakte hij voor BNN onder meer het programma Kamphues maakt vrienden. 

In 2004 maakte hij de overstap van BNN naar de KRO. Sindsdien is hij betrokken bij de presentatie en ontwikkeling van verschillende KRO-programma’s, met als belangrijkste wapenfeiten de televisieprogramma’s De Reünie, PK en Nederland Te Koop.

In 2004 nam Rob plaats in het panel van de Grootste Nederlander en presenteerde hij De Held van 2004, samen met Karin de Groot. In 2005 startte hij met Kamphues zoekt de grens en presenteerde hij De Reünie. Rob, een autoliefhebber en hobbycoureur, was in 2006 en 2007 betrokken bij het autoprogramma PK. Van 2006 tot en met 2008 was hij naast Yvon Jaspers, Anita Witzier, Derk Bolt, Stefan Stasse en Karin de Groot te zien in Nederland Te Koop. In juli 2007 verzorgde hij met Anita Witzier de presentatie van de Nationale Klimaattest.

In 2006 kwam zijn boek Naar de haaien. Volstrekt onverantwoorde avonturen uit, waarvoor Rob putte uit belevenissen achter de schermen bij de opnames van zijn tv-programma’s. In 2010 verscheen Inhaalrace waarin hij vertelt over zijn voorliefde voor autoracen, maar ook over het stuklopen van zijn huwelijk. Ook op zijn eigen weblog doet Rob regelmatig verslag van zijn belevenissen (www.robkamphues.nl).

In 2008 startte Rob samen met Bas Vink, Marc Braun en Edwin Vermeulen een eigen televisieproductiebedrijf, de Purmer Posse.

Vijfentwintig jaar geleden begon hij er, nu is hij terug bij zijn oude liefde; het theater. Met een kleine, intieme voorstelling: Sterke Verhalen. Omdat oude liefde nooit roest. Momenteel te zien in verschillende theaters in het land.