Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Tooske

Al op de lagere school hield Tooske zich bezig met 'showbusiness': ze deed aan Jazzballet en zong een tijdje in een kinderkoor.

Na het behalen van haar gymnasium diploma ging zij een jaar lang op tournee met de internationale theatergroep "Up with people". Met 150 jonge mensen uit 30 verschillende landen trad ze op in theaters in Amerika, Canada, ScandinaviŽ, Duitsland en Nederland.

Na deze wereldreis studeerde Tooske Engels aan de universiteit van Utrecht en werkte bij als model. In 1995 maakte Tooske haar televisie debuut toen ze optrad bij de Soundmixshow van Henny Huisman. Een jaar later stond ze bij Viola en Catherine in de "Vijf uur Show" als Miss Overijssel en werd ze vijfde in de Miss Nederland verkiezing.
Vervolgens zou ze twee jaar lang deel uit maken van de groep Bogy Bogy, destijds een project van producers Bolland & Bolland, die wel een een nieuwe ABBA de hitlijsten in wilden sturen. Helaas bleef het hitsucces uit en in de zomer van 1998 werd de formatie ontbonden.

Ondanks de ontbinding van Bogy Bogy werd Tooske snel een bekende Nederlander. Een maand later haalde Tooske haar diploma en in dezelfde periode werd ze aangenomen als Veejay bij The Music Factory (TMF). Daar groeide ze in snel tempo uit tot een van de populairste gezichten en dat is ze nu nog steeds. Naast het afnemen van talloze buitenlandse interviews is Tooske in vele programma's te zien (geweest), zoals "Clipparade Top 30", "Morningcall", "The Movie Factory", NL Made in Holland" "Watch that Video", "UK Charts" en "Totally Tooske".

Tooske verhuisde begin 2002 naar New York, om later dat jaar terug te keren naar Nederland voor de presentatie van de tv-hit Idols op RTL 4 en Yorin.

In 2003 maakte Tooske in de Joop van den Ende musical 'Drie Musketiers' haar musicaldebuut in de rol van Constance. Het nummer 'Alles' dat zij in die musical samen met Bastiaan Ragas zong werd een Top-3 hit. In dit zelfde jaar presenteerde zij samen met Reinoud Oerlemans het best bekeken en meest besproken programma van 2003; Idols.

Eind 2003 ging Tooske met haar broer en een team van Stop Aids Now naar NamibiŽ om daar een Yorin-reportage te maken over de gevolgen van Aids.

Ook is zij twee jaar lang de vaste columniste geweest van Veronica Magazine.

In het jaar 2004 presenteerde Tooske nog Idols II en op dit moment het populaire Idols in Duitsland.