Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact 
Bonnie St. Claire

Bonnie st Claire werd op 18 November 1949 geboren als: Bonje Cornelia Swart als 
dochter van een binnenvaartschipper. Bonnie zong er toen al lustig op los, en liet 
zich begeleiden door de Brabantse groep "Lotusband".

In 1966 werd ze door Peter Koelewijn ontdekt in een Zeeuws vakantieoord, waar ze toen als 17 jarig meisje een liedje mocht meezingen op het podium.

 

Bonnie zong bij "de Topsy's"  Peter verzon de naam"st. Claire" ( dit was de naam van een stripfiguur, en de naam Bonnie st. Claire was geboren.  

Hij geeft haar een platencontract, verzint haar artiestennaam en schrijft haar debuutsingle Tame Me Tiger die niet verder kwam als een plaatsing in de tip parade.

Tot begin 1970 Komen er in totaal 8 singles uit.  Tijdens de eerste jaren van haar carrière wordt ze begeleid door diverse groepen: de Utrechtse Jets bij haar debuutsingle, de Haagse Nicols, het Brabantse Lotusland en de band Clover Leaf. In 1970 breekt ze definitief door met haar single: I Won't Stand Between Them , die haar een vijfde plaats in de top40 opleverde. Ook oogst ze veel succes op internationale songfestivals, waaronder die van Sopot en Tokyo.
 

 

BIOGRAFIE

In 1971 wordt ze door de lezers van Muziek express verkozen tot beste zangeres van het jaar. In 1972 zingt ze met D.C. Lewis  het duet That's Why, onder de naam Bonnie & Lewis en vervangt ze Robert Long in de band Unit Gloria en scoort met hen in december de top drie-hit Clap Your Hands And Stamp Your Feet. Een gelijknamig album verschijnt.
 

In december 1975 verschijnt Een Heel Gelukkig Kerstfeest van Bonnie, Ronnie, Ciska, Nico, Willeke, Harmen, Ome Jan & Peter, allen prominente amusementsartiesten. De single slaat goed aan bij het Nederlandse publiek en behaalt binnen 3 weken de 10e plaats in de top40.

 Het Nederlandstalige repertoire ligt St. Claire goed. Met Dokter Bernard, Het nummer waarin Ron Brandsteder de rol van Dr. Bernard inzingt bereikt de zangeres in juli 1976 de top tien.
Een breuk met Unit Gloria lijkt definitief en de zangeres besluit haar muzikale koerswijziging verder uit te diepen. De opvolger Ik Ben Gelukkig Zonder Jou wordt een bescheiden hit.
Het album Dokter Bernard En 11 Andere Grote Hits verschijnt.Ook is ze in dit jaar te horen op de Single: rocky. Een hit waarmee Don Mercedes ( Rob van Bommel) een nummer 1 hit scoort. Het nummer kwam van oorsprong uit Amerika en Peter Koelewijn en Will Hoebee besloten er een Nederlandse versie van te maken. Peter haalde Bonnie St. Claire over om de vrouwelijke lead-stem te doen.

In december 1978 trouwt Bonnie St. Claire met Albert 'Muis' Hol, die ze kende als gitarist bij Unit Gloria. Er komt een einde aan de jarenlange samenwerking met producer Peter Koelewijn die hierover nog een nummer schreef. Dit nummer was te horen op de b-kant van zijn in 1979 uitgebrachte single : Brigitte miss sex-appeal

In 1980 nam ze samen met Alexander Curly, Corry Konings, Nico Haak, Willem Duyn en Sandy "Het grote sprookjeslied" op. Ook in de eerste helft van de jaren 80 wist Bonnie hit na hit te scoren met nummers als: Pierrot, Bonnie kom je buiten spelen, Vreemdeling, Jij en ik ( een nummer waarmee Bill van Dijk later een grote hit scoorde), Sla je arm om me heen, en natuurlijk de Roos. Ook scoorde ze in de jaren 80 kleine hits met Benny Nijman en Rob de Nijs.

In 1984 onstaat tijdens een gezamenlijke wintersportvakantie waar ook enkele andere Nederlandse artiesten aanwezig waren, het idee om met zangeres José Hoebee een duo te vormen en nemen ze een Nederlandstalige versie van het ABBA-nummer Cassandra op. Later dat jaar waren Bonnie en José ook betrokken bij de Nederlandse versie van het van oorsprong Franse project ABBAcadabra, waarbij gecoverde ABBA-nummers de basis voor een kindermusical vormden. Bonnie speelde hierin Doornroosje en José Sneeuwwitje. In 1985 volgde nog een reeks singles met Nederlandstalige ABBA-covers, waarvan: Zoals vrienden doen een hitje werd. Tevens werd het album Herinnering, waar al deze nummers opstonden, uitgebracht. Naar aanleiding hiervan werd in 1986 ook een televisiespecial in Zweden opgenomen waarin Björn Ulvaeus en Benny Andersson van ABBA hun medewerking verleenden. Hierna gingen beide zangeressen weer hun eigen weg waarna ze 8 jaar later in 1995 een comeback probeerden te verwezenlijken met de single 'n Engel als jij, een cover van het Duitstalige Engel wie du van Juliane Werding, Maggie Reilly & Victor Lazlo. Het nummer kwam echter niet verder dan de Tipparade en de samenwerking stopte. Bonnie en José bleven wel bevriend en zo was José op 13 december 2004 Bonnies getuige bij haar huwelijk met Arne-Jan Jongbloed.

I
n de jaren 90 Blijft Bonnie actief op de Nederlandse Muziekmarkt en brenkt ze nog enkele singles en Albums uit ( alles wat ik wil en Jij bent niet alleen. Tot op de dag van vandaag wordt ze veel gevraagd voor optredens en brengt ze naast haar bekende nummers ook een medley van bekende songfestival nummers ten gehore.

In 1992 Verbreekt Bonnie de relatie met Albert Hol.

In mei 2000 geeft Bonnie St. Claire samen met de Friese band Kevin's Crew een concert. Het duet Hymn To Love maakt zulke enthousiaste reacties los dat besloten wordt het op te nemen en uit te brengen op single.

In 2003 is Bonnie een van de gasten tijdens het optreden van Johnny Hoes op het Lowlands Festival. Op 26 oktober verschijnt het album Hou Van Mij. Naast tien nieuwe nummers bevat de plaat drie liveregistraties van Clap Your Hands and Stamp Your Feet, Waikiki Man en Mañana Mañana.

Op 13 december 2004 treedt de zangeres als eerste Nederlander live op de televisie in het huwelijk met Anne-Jan Jongebloed. De ceremonie wordt  geleid door vriendin en ambtenaar van de burgerlijke stand Imca Marina.

 

In 2008 wordt een begin gemaakt aan haar officiele website en is ze tevens te zien in een gast opttreden bij de toppers wat door het nederlandse publiek met luid gejuich werd ontvangen.

In 2010 neemt steekt ze haar oude single “morgen wordt alles anders” in een nieuw jasje. Het nummer wat in duetvorm wordt opgenomen met Gerard Joliing bereikt een tweede plaats. Ook start Bonnie met het schrijven van een autobiografie.

 

In februari 2011 is Bonnie te zien in een aflevering van Ali B Op Volle Toeren, het televisieprogramma waarin Ali B jonge rappers koppelt aan Nederlandse muziekveteranen. In de uitzending voert St. Claire een akoestische versie uit van het nummer Eeyeeyo van Darryl. De rapper maakt op zijn beurt samen met Ali B en producer/zanger Brownie Dutch een versie van Bonnie Kom Je Buiten Spelen. De zangeres doet in maart 2012 ook mee aan Ali B's Concert Zonder Naam in Paradiso, een concert dat voortkomt uit het televisieprogramma.

 

Verder is Bonnie in 2012 nog te zien in Het Leukste Weekend in Zeewolde (september), met onder meer Gerard Joling, Patty Brard en Jan Smit, en een gastoptreden tijdens het jubileumconcert concert Hoe Ouder, Hoe Gekker van Danny de Munk in de Heineken Music Hall.