Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact

Van Dik Hout

Het grootste deel van de groep kende elkaar al op de middelbare school in Den Helder, waar zij in een band, genaamd "Blind Dog Fulton", samen speelden. Alleen drummer Louis de Wit, die in een andere band speelde, werd later in 1989 naar de band gehaald. Begin jaren 90 schakelde de band over van Engelstalige naar Nederlandstalige muziek, waaierde vanwege studies over Nederland uit, om zo rond 1992 eerst Haarlem en later Amsterdam als uitvalsbasis te nemen.

De nationale doorbraak van Van Dik Hout kwam in mei 1994, toen de single Stil in Mi een hit werd. In de periode 2002-2005 zou dit nummer in verschillende peilingen van 3 FM-luisteraars tot beste Nederlandstalige single aller tijden worden gekozen. Het titelloze album Van Dik Hout, met naast Stil in mij o.a. Alles of niets, Meer dan een ander en 's Nachts in mijn dromen, verkocht in vrij korte tijd meer dan 100.000 exemplaren en verkreeg daarmee de platina status.

De jaren erop scoorde de groep verschillende grote hits in Nederland. Meer succesvolle albums zouden volgen. Ook werd opgetreden op grote festivals, zoals het bevrijdingsfestival in Haarlem (1994), Pinkpop (1995, 1998), Noorderslag (1996), Lowlands, (1996), Parkpop (1996). Het optreden op Lowlands leidde tot uitzinnige taferelen, Van Dik Hout verraste pers en publiek door met "mystery guest"Herman Brood een aantal nummers te spelen waaronder het later als single uitgebrachte Pijn. Van Dik Hout manifesteerde zich meer en meer als een indrukwekkende live-act waarbij vele festivals en evenementen als hoofdact werden aangedaan. Zo zette Van Dik Hout bij het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Maxima in 2002 de hele Amsterdam Arena op zijn kop.

In 1999 nam Van Dik Hout samen met Acda en de Munnik het nummer Mijn Houten Hart op, die in de top 5 van de hitlijsten belandde. De Poema's waren geboren. In 2001 werd de samenwerking nieuw leven ingeblazen met de nummer 1 hit Zij maakt het verschil. Bijzonder is dat de songwriting ook onderdeel van de kruisbestuiving is. In 2003 gaven de Poema's bij wijze van "afscheid" vier uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall..

Na meer dan 10 jaar toeren en 7 albums nam Van Dik Hout een sabbatical jaar op om nieuwe inspiratie op te doen voor een nieuw album. Begin 2007 kwam de band met een nieuw album Alles waar ik nooit aan begon. Alhoewel dit album geen grote hitsingles voortbracht, werd deze goed ontvangen. Naast grote shows toerde Van Dik Hout de laatste jaren ook langs de Nederlandse theaters wat resulteerde in het album Live in het Luxor theater (2008).

In mei 2009 werd een hit gescoord met Tot jij mijn liefde voelt, een vertaling van Dylans Make you feel my love. Het werd de grootste hit van Van Dik Hout tot nu toe. In mei bereikt de single de Top 10, wat hoger is dan de 19e plaats voor de bekende hit Stil In Mij in 1994. De tekst is geschreven door Huub van der Lubbe (De Dijk). Van Dik Hout viert het vijftienjarige jubileum met een speciaal concert op 25 november in Theater Carré te Amsterdam. Huub van der Lubbe, Paul de Munnik en Ellen ten Damme leveren op die avond gastbijdragen.

In 2011 verscheen het album LEEF !, terwijl in dat jaar ook weer langs de theaters werd getourd.
2011 was het jaar van de soloprojecten van bassist Ben Kribben en drummer Louis de Wit. Eind 2012/begin 2013 volgde wederom een suksesvolle theatertour.
Een nieuw album ligt in de loop van 2013 in het verschiet.