Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Black Devils SPELEN DE PANNEN VAN HET DAK !

Ontstaan in de roemruchte jaren zestig maar ontketend in het eerste decennium van de nieuwe eeuw !

Dat is de beste beschrijving die je van deze zwarte duivels kunt geven. De band heeft een enorm muzikaal verleden en werd  beroemd en berucht in de vroege jaren zestig  als Douwe and his Black Devils.  Maar zoals gewoonlijk kwam er na een aantal jaren een eind aan dit tijdperk en volgde iedereen zijn eigen muzikale weg naar bekende bands als the Rocking Four en natuurlijk Shoreline, waar ex-drummer Jits Bijpost letterlijk en figuurlijk een hoofdrol in speelde. Later  volgden er nog een aantal reunies waarna er  echter een oorverdovende stilte uitbrak die slechts kortgeleden werd  doorbroken omdat twee oud-leden met een aantal  befaamde Westfriese musici de band nieuw leven inbliezen.

Muzikaal wordt er duidelijk voortgeborduurd op de jaren zestig, maar uitstapjes naar de jaren zeventig en tachtig zijn geen uitzondering en het motto van de band is zonder enige twijfel: rock and roll is here to stay! 

Kortom: De jongens zijn er na geducht oefenwerk weer helemaal klaar voor en de muzikaliteit spat  zoals vanouds weer van het podium. Bovendien is dit de beste bezetting die de band  ooit heeft gehad.

Wat voor repertoire is er van de Black Devils te verwachten ? Natuurlijk vraagt iedereen om the Shadows en the Ventures, maar ook  in het wat ruigere werk is de band goed thuis en dan vooral met nummers van The Rolling Stones, Beatles en Creedence Clearwater Revival , waarbij het publiek lekker kan meeblèren. Daarnaast zijn het ook b.v. liedjes van The Stray Cats  Stevie Ray Vaughn, Golden Earrings  en Eric Clapton die voorbijkomen  in deze muzikale rondreis. Onze “bopping” pianist is op zijn best in repertoire van Jerry Lee Lewis  en we zijn er trots op om een aantal nummers te spelen van the Animals. Dat is repertoire wat iedereen kent maar wat weinig bandjes spelen. En bovendien, waarom staan er toch altijd zoveel mensen naar onze sologitarist te kijken? Da’s ook niet voor niets natuurlijk.

Op 16 september a.s. delen  the Black Devils   samen met de befaamde Nederbeatgroep The Shoes ( Na na na ) het podium  in Cape Holland  ( Den Helder )  

Kortom, laat je verrassen door deze nieuwe line-up  en boek deze boys. The Black Devils zijn een prima band voor de kroeg  of de kermis, en bij een 25-jarige bruiloft of personeelsfeest wordt de muziek  toegespitst op het publiek want als er één  band all-round  is , zijn het  the Black Devils wel. 

Bezetting 2006:

Theo Dokter  (toetsen)
George Evers (slaggitaar)
Claus Komen (bas)
Cees Groen (sologitaar )
John Admiraal (drums )