Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   
Blf

2001 begint uiterst succesvol. Op 15 januari treden zij op in een uitverkocht Ahoy' en eind februari ontvangt de band wederom een Edison voor Beste Nederlandse Groep. Vervolgens begint de band aan een geheel uitverkochte theatertour door Nederland, maar deze wordt door plotselinge rampspoed gedwongen afgebroken.

Op 17 maart komt drummer Chris Gtte door een noodlottig motorongeval in de buurt van Middelburg om het leven. Het overlijden van Chris levert een stroom aan condoleances op de website van BLF op, waaruit blijkt hoeveel mensen meeleven met dit immense verlies van de populaire band. Dit medeleven werd nogmaals benadrukt op de TMF Awards, waar BLF een award won voor Beste Popgroep Nationaal. Tijdens deze avond riep Marco Borsato het publiek op voor n minuut stilte ter nagedachtenis aan Chris en eerde Kane de overleden drummer door temidden van "Damn those eyes" een break te maken en daar "Harder dan ik hebben kan" te vertolken.

Ter nagedachtenis aan Chris werd in juni 2001 de live cd "Oog in Oog - Live in Ahoy'" uitgebracht. De volledige opbrengst van deze cd, die alleen te verkrijgen is op de officile website van BLF, zal wordt geschonken aan stichting Warchild. Tot nu toe zijn er al 20.000 exemplaren verkocht, en de cd is nog tot begin januari 2002 via de website te verkrijgen. De band kondigt aan dat zij, ondanks het tragische verlies van Chris, zal doorgaan met doen wat zij het liefste doet, het maken van muziek, en begint na een periode van rouw aan het schrijven van nieuwe nummers.

In drummer Norman Bonink vind BLF een nieuw volwaardig bandlid. Tijdens de opnames van het muzikale TV programma 'De Vrienden van Amstel' speelt BLF samen met Frank Boeijen en zijn band een aantal nummers, en maken kennis met Norman, die dan al elf jaar drummer in de vaste begeleidingsband van Frank Boeijen is. Vanwege zijn talent en zijn aangename persoonlijkheid wordt hij uiteindelijk door Blf gevraagd in de band te komen spelen, een verzoek dat hij niet kan weigeren. 'Het is voor mij een hele eer om Chris te mogen opvolgen. Ik hoop dat we via het spelen van oude Blf nummers Chris levend kunnen houden'. Norman heeft Chris persoonlijk maar heel kort gekend. Ze spraken en e-mailden elkaar en deelden naast een passie voor drummen ook een liefde voor dezelfde muziek.

Ondanks zijn jarenlange ervaring met artiesten als Liesbeth List, Harry Sacksioni, Stef Bos en Margriet Eshuys, is BLF echter de eerste echte band waarvan Norman deel uitmaakt. 'Het grootste verschil met spelen in een begeleidingsband is dat ik nu bij alle dingen waar je als band mee te maken hebt wordt betrokken', aldus Norman.

Op 9 januari 2002 verscheen "Blauwe Ruis". Alhoewel het album vooral een CD was van Paskal, Peter en Bas, waarop ze trachtten het immense verlies van Chris te verwerken, wordt Norman's mening als nieuw bandlid wel degelijk gehoord, vanwege zijn muzikale expertise en ervaring.
'Qua drumtechniek heb ik een andere slag dan Chris, maar er zijn ook overeenkomsten. Ook ik heb die swingende, ronde slag, die zo goed past bij de muziek van BLF'.