Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Guus Meeuwis

Vijftien jaar geleden (augustus 1994) won Guus Meeuwis met Vagant het Studenten Songfestival met Het Is Een Nacht (Levensecht). In 1995 scoorde hij met dit zelfde nummer ook zijn allereerste (nummer 1) hit. De zanger viert nu dus zijn 15-jarig jubileum als artiest, maar er is nog een mijlpaal. Guus staat in 2010 namelijk ook voor het 5e opeenvolgende jaar in het stadion met zijn Groots met een zachte G concerten! Tijd voor een feestje: Groots wordt Gigantisch!

Op zaterdag 5 juni 2010 trapt Guus af in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Een week later staan de ‘Thuis wedstrijden’ in het Philips Stadion in Eindhoven gepland op 11, 12, 13 en 14 juni. De concerten op 14 en 19 juni hebben een extra bijzonder tintje wat op die dag speelt het Nederlands elftal haar eerste en tweede WK duel! Deze wedstrijden tegen Denemarken en Japan zullen in het stadion niet onopgemerkt voorbij gaan. Guus Meeuwis nodigt alle bezoekers van dit extra concert uit om eerder naar het stadion te komen, om samen met hem naar de wedstrijden te kijken. Na het laatste fluitsignaal zal Guus het van het Nederlands elftal overnemen en het Oranje feest een muzikaal vervolg geven.

De combinatie voetbal en muziek is Guus niet vreemd. In 2006 kleurde het stadion voorafgaand aan het concert op zondag 11 juni al oranje tijdens de wedstrijd Nederland – Servië Montenegro. En op 13 juni 2008 legde hij zijn concert zelfs stil voor de wedstrijd Nederland – Frankrijk. Beide wedstrijden won Oranje glansrijk. De ‘voetbal concerten’ zijn legendarisch, volgens de zanger zelf: “Die vrijdag, de dag dat Nederland met 4-1 van Frankrijk won zal ik nooit vergeten. Het Nederlands elftal had vleugels en bij ons zat een heel engelenkoor in het stadion. Na negentig minuten voetbal komen we in de blessuretijd terug op het podium en zet de drummer in nčt als de laatste goal valt. Dat feest, die euforie, om dat te mogen delen met ruim 30.000 man in een stadion is echt waanzinnig."

De DVD van de Jubileumconcerten is op 10 september 2010 uitgekomen en behaalde meteen de 2e plaats in de hitlijsten.

In zijn 15-jarige artiestenloopbaan heeft Guus inmiddels naast de drie albums die hij met Vagant maakte (Verbazing, Schilderij en Een voor Allen), ook vier solo cd's (Guus Meeuwis, Wijzer, Hemel Nr. 7 en NW8), een overzichtsalbum om in 2005 zijn tienjarig artiest-zijn te vieren (10 jaar Levensecht) en verschillende live cd’s en dvd’s uitgebracht.

Ligt de nadruk bij Guus Meeuwis & Vagant nog op de feestnummers, bij de daaropvolgende solo albums Guus Meeuwis (2002), Wijzer (2005) en Hemel Nr. 7 (2007) vertolken de luisterliedjes de hoofdrol. Niet alleen het publiek weet dit te waarderen, de erkenning voor de artiest Guus Meeuwis komt ook uit officiële hoek. In 2006 krijgt Guus een Gouden Harp uitgereikt. Hij krijgt deze prijs omdat hij volgens het jury rapport 'zich tijdens zijn carričre op zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.'

Guus: Ik was natuurlijk hoogst vereerd, maar dacht wel: een oeuvre prijs? Ik ben net begonnen!
In mijn dankwoord grapte ik dan ook: Je kunt het beter een hors d'oeuvre prijs noemen..

Maar zonder gekheid, wat ik wel ontzettend leuk vind is dat door deze prijs ook de liedjes die ik met Vagant heb gedaan erkenning hebben gekregen. 'Het is een Nacht (Levensecht') is een evergreen, maar achteraf blijkt dat ook een nummer als  'Per Spoor (Kedeng Kedeng)' van invloed is geweest op het Nederlandse muzieklandschap."

In mei 2009 verscheen het meest recente album: NW8. De titel van de cd verwijst naar de postcode van de beroemde Abbey Road Studio’s waar de cd is opgenomen.
Op NW 8 staan 15 nieuwe songs die Meeuwis voor het grootste deel samen schreef met Jan Willem Rozenboom en JW Roy. Bij het album NW8 is een dvd gevoegd met hierop de live registratie van de nieuwe liedjes, backstage footage en interviews. Allen opgenomen in de legendarische studio.

Sinds oktober 2009 zijn Guus en zijn band ook weer te zien in een groot aantal theaters in Nederland. Na in ruim 50 uitverkochte theater te hebben gespeeld, start hij  op 16 oktober met de reprise van zijn NW8 Theatertour.Na het zweet van een tour langs de poppodia, het muzikale festijn van de stadionconcerten in Eindhoven en Heerenveen en een zomer vol festivals werd het tijd dat ik weer wat dichter bij u kom zitten in het theater.”, aldus Guus. Deze ronde langs de theaters volgt op vijf eerdere, zeer succesvolle theatertours.

De zomer van 2011 zal wederom in het teken staan van de Groots met een zachte G concerten. Inmiddels zijn er alweer 3 data bekend; op 16, 17 en 18 juni 2011 zal Guus het Philips Stadion in Eindhoven voor het zesde opeenvolgende jaar omtoveren tot een feesttempel.