Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Miss Montreal

Er is talent wat de tijd krijgt zich optimaal te ontwikkelen. Sanne Hans, ook wel bekend als Miss Montreal is er zo een. Ze schreef al liedjes toen ze heel jong was en speelde vanaf haar tienerjaren in bandjes. Een van die bands, Ysis, een echt meidentrio, maakte langzaam furore in het circuit. Maar Sanne werd pas echt bekend toen ze als Miss Montreal begin 2008 met haar liedjes naar buiten trad. Haar ogenschijnlijk zo simpele liedjes bleken ineens een groot publiek aan te spreken. Liedjes die voor een groot deel ontstonden haar grote liefde voor de muziek van Sarah Bettens en K’s Choice, de band die Sarah met haar broer Gert had.

Vreemd genoeg was het een commercial die haar heel veel aandacht opleverde. Als mooi meisje gevraagd te figureren bleek ze de enige te zijn die ook een beetje gitaar kon spelen. Iets wat de regisseur van de commercial juist zo graag wilde. Tijdens het inzingen van de tekst en het spelen van de gitaar bleek haar performance zoveel impact te hebben dat het script van de commercial werd aangepast en Sanne ineens frontaal in beeld te zien is. Ondanks het feit dat het geen eigen liedje is weet Sanne met haar innemende uitvoering haar eigen stempel duidelijke op het liedje en zo op de commercial te drukken.

De commercial wordt een heel vette hit op You Tube en de belangstelling wordt zo groot dat ze zonder een single of album op zak al veel op de radio (Giel Beelen is gek van haar) en zelfs in ‘De Wereld Draait Door’ te zien is. Als dan de eerste single ‘Just A Flirt’ uitkomt is het gelijk raak! En met die hit op zak worden de zalen maar voller en voller. En de band wordt maar beter en beter. Een zeer sterk en door pers en publiek zeer goed ontvangen Noorderslag 2009 concert trok zoveel publiek dat er buiten lange rijen stonden en fans teleurgesteld zonder zicht alleen van de muziek konden genieten.

Juist met de muzikanten komen de Miss Montreal songs zo goed uit de verf. Want Sanne mag dan wel het boegbeeld zijn, Miss Montreal is wel degelijk een band.
Een band die rockt en emotioneert en Sanne gedijt daar prima op. Het schrijven van de songs doet ze het liefst tijdens een avond flink bier drinken met Thijs, Mitch en Kobus, de mannen van haar band. Het geeft haar optimale inspiratie. Maar net zo gemakkelijk schrijft ze dan ook weer een rustig nummer op haarzelf in haar kamer.

Sanne laat zich overigens niet gek maken door alle belangstelling en nam de tijd haar songs te laten rijpen. Met de liedjes dook Miss Montreal pas eind van het jaar de studio in om te kijken of ze ook voor een album zouden gaan werken. Ondertussen werden ze met live optredens op het publiek uitgeprobeerd. De ideale methode. Nu de set een stabiele en spannende opbouw kent groeien de songs nog meer dan voorheen. Het perfecte moment dus om de songs voor het album te gaan mixen en op het publiek los te gaan laten.

Eerst komt er trouwens nog een nieuwe single eind februari. Het eerste Miss Montreal album kunnen we dan in maart gaan verwachten. Met al dat moois in het verschiet zullen alle ogen voorlopig vol op Miss Montreal gevestigd blijven