Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Pater Moeskroen

De band Pater Moeskroen is eind 1985 ontstaan als een typische studentenband.

Weinig repeteren, maar meteen al veel optreden betekende een flitsende start van een lange, opmerkelijke carrière. Alle teksten en muziek werden van het begin af aan door de bandleden zelf geschreven en het uiteenlopende muzikale verleden van de verschillende paters (folk, pop, jazz, latin) zorgde voor een uitgebreide instrumentatie, welke in de loop der jaren alleen nog maar groter is geworden.

Na verloop van tijd werd het eigen "Moeskroen-geluid" (folky pretpop, geïnspireerd op Ierse volksmuziek, met veelal humoristische teksten) steeds meer herkenbaar. Met name als live-band heeft Pater Moeskroen zijn sporen verdiend. Het aanstekelijke enthousiasme waarmee de bandleden op het podium plegen te staan heeft een hele generatie feestbands geïnspireerd.

De kunst om een willekeurige zaal in korte tijd om te toveren in één bruisende feestmassa verstaat Pater Moeskroen al ruim 15 jaar. Dat hebben ze ook dit jaar weer bewezen met optredens in grote feesttenten en op festivals alwaar ze keer op keer onder luid gejuich en met de roep om volgend jaar terug te keren, de podia verlieten. Dit werd mede veroorzaakt door één van de hoogtepunten van het optreden: de popband tovert zichzelf tijdens de show om in een prachtige fanfare, compleet met o.a. grote trom en sousafoon!

Dat Pater Moeskroen sinds 1994 elke winter de Nederlandse en Vlaamse theaters opzoekt, naast de gebruikelijke serie’"feestconcerten’, " komt voort uit de ambitie van de bandleden de eigen grenzen te verleggen. Het theater biedt mogelijkheden tot het inpassen van meer verstilde momenten.

Daarbij wordt het muzikale vakmanschap hier nog duidelijker geëtaleerd, maar is er ook ruimte voor doldwaze acts, zodat het dak er alsnog af mag !

In februari werd de nieuwe CD ‘Heimwee’ uitgebracht, een album met repertoire dat geheel geinspireerd is op Schotse en Ierse volksmuziek, geproduceerd door Kayak drummer Pim Koopman. Met prachtige melancholische liederen over heimwee en liefdesleed naast de vrolijke drinkliederen levert Moeskroen voor het eerst sinds 1994 weer een studioplaat af.

Op 7 september j.l. verscheen de single met te titels ‘Heimwee’ en het prachtige ‘Het laatste water’ . Pater Moeskroen is vanaf eind september 2001 te zien met de reprise van het succesvolle programma ‘Diddelidee’ onder regie van Dick Hauser. Met de grote successen in feesttenten en op festivals, een zeer succesvol theaterprogramma en het 15 jarig bestaan (dat op 2 december op bijzondere wijze in de Melkweg in Amsterdam werd gevierd), plannen voor het nieuwe feesttentenseizoen en een nieuw theaterprogramma in de maak, is er reden genoeg om spraakmakend door te gaan!!

HISTORIE

1986 De eerste optredens

1987 Het eerste album "Alle 7 tips" (eigen beheer)

1988 Buiten de gebruikelijke optredens doet Pater Moeskroen een uitgebreide Waddentoer, o.a. naar het Oerol-festival, alwaar ze vaker zullen terugkeren.

1989 Het eerste live-album "Pater Moeskroen? Nooit van gehoord" (eigen beheer) wordt vooraf gegaan door een wisseling van de wacht; drummer Martien van Oostrom gaat toetsen spelen en nieuwkomer Koert Ligtermoet gaat drummen.

1990 Dankzij het succes van "Nooit van gehoord" (met mooie hoes van Hein de Kort), treedt Pater Moeskroen meer op dan ooit tevoren.

1991 Een platencontract bij HKM zorgt voor het succesalbum "Pater Moeskroen aan de macht". De eerste single "Roodkapje" staat twee weken lang op de tweede plek in de hitparade.

1992 Na een gouden plaat voor "Roodkapje" wordt "Hela Hola" eveneens een top-10 hit. Eind van het jaar komt het album "Een Heidens Kabaal" uit.

1993 Moeskroen ontvangt de Gouden Notenkraker van de Nederlandse Toonkunstenaars bond.

1994 De hitsingle "Kom maar binnen!" wordt gevolgd door het album "Pater Moeskroen steelt de schouw" (met een hoes van Kamagurka en herr Seele). Verder zet Moeskroen de eerste stappen in de wereld die theater heet.

1995 Optreden op " het Festival of Arts" in Birmingham (Alabama USA) en de theatertournee "Psalmenstrand".

1996 De hitsingle " ‘Laat maar waaien’" gaat vooraf aan een groot feest ter ere van het tienjarig bestaan. Drummer Koen neemt plechtig afscheid en wordt opgevolgd door Thomas Gerretsen, die meteen meespeelt op de cd "Wilde liefde", Deze CD is gekoppeld aan het theaterprogramma ‘"Pater Moeskroen Wilde Liefde in Twee Bedrijven".

1997 De NOS maakt een reportage over het bezoek van de band aan de voetbalclub Excelsior Moeskroen die in Belgie furore maakt. Al wordt de wedstrijd verloren, het optreden van de band zet het hele stadion in vuur en vlam. Pater Moeskroen speelt op het fameuze Dranouter Folkfestival, ook in België. De theater CD "Spanning en Spinazie", wordt gevolgd door de gelijknamige theatertournee.

1998 Van april tot eind september trekt Moeskroen van feesttent naar feesttent en van eind oktober tot februari 1999 loopt de theatertournee "(On)gewenste Ultimiteiten", waarvan ook weer een theateralbum is uitgekomen.

Omwille van het 12,5 jarig jubileum wordt er een videoband uitgebracht: ‘Live in Nieuwveen’.

1999 Aan het begin van het jaar wordt de single ‘Dansen’ veel gedraaid en is Pater Moeskroen weer zeer regelmatig op radio en TV. In de zomer maakt de band een roemruchte ‘Waddentour’ waarbij ze elke dag op een ander eiland spelen. Voor het theaterseizoen gaat het programma ‘Ultimiteiten’ in reprise.

2000 Het jaar begint met een nieuw bandlid: Jeroen Goossens (die 5 seizoenen bij Flairck zijn vele kunsten vertoonde) komt de vertrekkende Jan Evers vervangen. In februari maakt Moeskroen een theatertournee in Vlaanderen. Na het feesttentenseizoen gaat de band de studio in, waar o.a. de violist van de Dubliners, John Shehan, een paar nummers mee komt spelen. Moeskroen verblijft ook nog 3 dagen in Dublin alwaar ze ook het Ierse dak eraf spelen.

2001 Eind januari start het nieuwe theaterprogramma ‘Diddelidee’ wat tot eind april in de theaters te zien is geweest. Op 21 februari is het nieuwe album ‘Heimwee’ gepresenteerd. De single ‘Vanacht’ is goed gedraaid en het album ontvangt, evenals de theatershow, veel lovende kritieken.

Vanaf eind september 2001 tot april 2002 is er de reprise van ‘ Diddelidee’ in de diverse Nederlandse theaters. Een mooi gedenkwaardig einde van 2001 is het fantastische concert in De Melkweg in Amsterdam ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan.

2002 Met goede plannen voor het komende feesttentenseizoen en met een nieuwe theatervoorstelling in de maak, start dit jaar alweer vol activiteit.

Dat belooft wat!!