Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Ruben Hoeke band

Ruben Hoeke begint op 14-jarige leeftijd met gitaar spelen. De droomwens om ooit in het Nederlands elftal te spelen vervliegt als hij toevallig het intro hoort van de Guns ‘n Roses klassieker ‘Sweet child o’ Mine’. Onder de indruk van de gitaarmelodie, besluit hij zijn voetbal om te ruilen voor een akoestische gitaar. Na zo’n 6 lessen besluit hij het zichzelf aan te leren.

Geinspireerd door de lp's 'Cricklewood Green' van Ten Years After en 'A Hard Road' van John Mayall richt hij in 1992 Blues on the Road op. Met een gemiddelde leeftijd van 14 jaar zijn ze Nederlands jongste bluesband. Na twee jaar valt deze groep uit elkaar en stapt Ruben rond 1994 over naar de band van rock & roll pianist Henk Pepping. Ondertussen speelt hij in sessie verband met Pilgrims rockzanger Reniet Vrieze. Eind 1996 vertrekt hij voor 6 weken naar Chicago en het diepe Zuiden van Amerika om te "proeven" waar de blues vandaan komt. Daar speelt hij o.a met Shirley King (de dochter van de blues) in diverse clubs. Terug in Nederland richt hij twee nieuwe formaties op; The Hurricane Bluesband (stevige boogie-woogie & blues) en Stonefreak (beton-rock). Beide bands treden zeer regelmatig op en af toe mag hij met zijn vader (Rob Hoeke) meespelen om ervaring op te doen. Zo speelt hij reeds op vroege leeftijd met verschillende muzikanten; Eelco Gelling, David Gogo, Herman Brood, Kaz Lux etc. Van 1998 tot 2002 presenteert Ruben samen met Gerbren het radioprogramma 'Live & Puur'. Daarvoor interviewen ze o.a BB King, Johnny Winter, Buddy Guy, Jools Holland, Randy Newman, Walter Trout, John Mayall, Son Seals, Sam Brown etc.

2000: Samen met drummer Jeroen booy (The Scene) richt hij de pop-rock formatie SKELTER op. 2001-2002: Ruben speelt met de her-opgerichte jaren '80 band Roberto Jacketti & the Scooters o.a. drie maal in de Amsterdamse Heineken Music Hal en op diverse binnen –en buitenlandse podia. In januari 2003 speelt hij met de Scooters zes dagen in Ahoy tijdens 'de Vrienden van Amstel live'. De band SKELTER brengt in dat jaar de eigen beheer cd ‘SKELTER’ uit die door zowel pers als publiek vol lof wordt ontvangen. SKELTER verzorgt voorprogramma’s voor de Dijk en Blof en wordt gezien als een grote belofte voor de Nederlandse popmuziek. Tevens werkt Ruben samen met zanger Jan Blaauw aan het album ‘Freedom Road’ van de band Jura. In Juni 2003 wordt Ruben gevraagd om bij zanger Thé Lau te komen spelen. Met die band speelt hij ‘s zomers door Nederland en Belgie. 2004: Ruben richt een band onder zijn eigen naam op. Daarnaast start hij in het voorjaar een project aan de hand van in Amerika gevonden akkoordsymbolen van componist Kenneth Harder. Begin 2005 toert hij met Thé Lau langs de Nederlandse theaterpodia met het programma ‘Overspel’. Tussendoor vertrekt hij met Roberto Jacketti naar Curaçao. Op 5 Mei vliegt Ruben, samen met de band van Thé Lau, met een helikopter van defensie langs vier bevrijdingsfestivals in Nederland. Begin Juli brengt Ruben met de pop-rock band Kenneth Harder het wereldwijd verkrijgbare debuut album 'I' uit. In November van datzelfde jaar maakt Ruben's eigen band opnames voor platenmaatschappij Munich Records.

2006: De cd 'SUGAR' van de Ruben Hoeke Band wordt op 13 maart ge-released in Nederland en Belgie. Op dit bijzondere album verlenen oa Jan Akkerman, Kaz Lux, Tineke Schoemaker, Boris vander Lek, David Hollestelle, Wouter Planteijdt en Thé Lau hun medewerking. De cd presentatie van SUGAR, op 11 April in de Kade Zaandam met als speciale gast Jan Akkerman, is totaal uitverkocht. Sugar is op 18 juli Tour de France-plaat en wordt de hele dag gedraaid op oa Radio 1 & 2. Naast radio-optredens en Nederlandse festivals speelt de band in november in Ierland. 2007: De band doet optredens in Denemarken, Duitsland, België en opnieuw in Ierland. Sugar is de best verkochte R&B cd van 2007.

2008: Ruben wordt op 17 Mei in popodium 013 te Tilburg onderscheiden met een 'Duiveltje' voor 'Nederlandse Beste Gitarist'! In juni wordt hem door Gemeente Wormerland een officiele oorkonde uitgereikt wegens zijn 'grote bekwaamheid als gitarist'.

Hoewel Ruben zich thuis voelt in verschillende muziek genres, is 'de rhythm & blues' iets wat bij hem vanzelf gaat: het komt recht uit zijn hart. De Ruben Hoeke Band is een 4-mans formatie met een repertoire van stevige rhythm & blues, boogie, soul en vette, opzwepende rock.

Een recensent omschreef de band als “een formidabele formatie met een unieke sound” en het optreden “vonkte als de hel en vlamde als een F-16 met zijn naverbranders op maximaal!” Met hun enthousiaste en wervelende podium-presentatie verovert de band snel een eigen plek in de Nederlandse en buitenlandse muziekscene en zet menig zaal en festival in vuur en vlam.

 

“Felle, op werkelijk fulminant snarenwerk van Hoeke zelf geënte bluesrock escapades…” (recensie ‘SUGAR’ ctrlaltcountry.be maart 2006 )

“Het is zo’n band die tijdens de jaarlijkse festivals altijd weer verreweg de meeste bezoekers aan zich weet te binden…” (Zaankanter 5 april 2006)

“Ruben Hoeke Band, een waar fenomeen!!!” “Het talent van deze formatie moet je absoluut zien, proeven en voelen.” (Aktief 9 april 2006)

“…hier wordt rauw non-nonsense bluesrock gespeeld, met een gretigheid die we lang niet meer hebben gehoord” (Zondagochtendkrant 9 april 2006)

“Dit is geen Band, die hier staat te spelen, maar dit is een ware sensatie.” “De bezieling en de passie druipen er vanaf…” “Het resultaat hiervan is, dat je de Ruben Hoeke Band met recht de beste Blues and Boogie Band van Nederland mag noemen.” (recensie A. Dekker 12 april 2006)

“Plezier, energie, solistische kwaliteit, gevoel voor traditie: alles ruimschoots aanwezig” (recensie T. de Lange NHD 12 april 2006)

“… een enerverend gitaarduel tussen Hoeke en Akkerman met een gelijk spel als eindresultaat. Hoeke is een aanwinst…” (recensie HVT mei 2006)

“Stomen, ronken, zweten, stampen, Dutch stompin' blues in de vetste versnelling!” (Recensie L.O.M. mei 2006)

“Ruben Hoeke en zijn band zijn zonder enige twijfel een aanwinst voor de Benelux bluesscène.” (Recensie ‘SUGAR’ Mazzmusikas mei 2006)

"Zorg dat je deze band live te zien krijgt. Onvergetelijk!" (Recensie 'SUGAR' Bobtje Blues september 2006)

'' Ik kom woorden tekort om deze band tot zijn recht te laten komen.....'' (VPRO september 2006)

''de Ruben Hoeke Band is de sensatie van de blues-scene in de Lage Landen'' (Recensie Willem Croese, oktober 2006)

''...uitermate stuwend, opzwepend en energiek''
(Brabants Dagblad, oktober 2006)