Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Soulvation

dj Ronald Molendijk in 1999 tijdens het produceren van een remix voor de groep London Beat muzikaal vast komt te zitten roept hij de hulp in van allround toetsenist Jeroen Rietbergen. Na een aantal nachten behoorlijk doorhalen in de studio is niet alleen de remix af maar is er ook een basis gecreëerd voor een lang durende vriendschap. Vanaf die tijd nemen ze ook geregeld de tijd om in elkaars muzikale omgeving rond te spitten. De dj word in een razendsnel tempo bijgeschoold in akkoorden, schema’s, soundchecken en niet te vergeten het helpen met backline spullen in en uit laden. Jeroen wordt regelmatig meegenomen de nacht in en krijgt daar steeds meer waardering voor de productionele leegheid van dance producties, hypnotiserende beats, de nachtelijke uren en het sjouwen van dj tassen vol met platen. De muzikale bagage van beide wordt snel weer aangesproken op het moment dat zij samen de studio ingaan om nog eens wat ideeën uit te wisselen. Ronald Molendijk is op dat ogenblik nog eigenaar van een dance label en al snel beginnen er via dat kanaal producties van de twee heren uit te komen.

Tegelijkertijd begint het idee op te komen om samen ook eens op een podium te gaan staan, Ronald verzorgt de beats en Jeroen neemt de sounds voor zijn rekening. Deze samenwerking mondt al snel uit in een groot aantal podium projecten. Ze werken samen met Hans Dulfer en Saskia Laroo een tour af voor de Barclay Dance Bland. Samen zijn ze betrokken bij het opzetten en bijten ze meteen met een groep muzikanten de de spits af in de serie Bacardi Bats. Marlboro Flashback vraagt ze voor een aflevering van de populaire serie Flashback, dit word ingevuld door een serie concerten waarvoor Ronald oude disco en house tunes uit heeft gezocht. Door Jan Akkerman worden ze gevraagd om een tour te doen wat ook als resultaat heeft dat ze voor hem een nieuw album gaan produceren. Het samenwerken in de studio levert inmiddels een groot aantal tracks op waarbij ze ook steeds vaker een beroep doen op bevriende muzikanten. Voor de vocalen werken ze steeds vaker met Caroline Dest, Marloes Nova en Andy Ninvalle, op bas komt Michel van Schie vaak iets inspelen en op gitaar doen ze een beroep op Leendert Haaksma.
 
Aangezien ze beide ook trompet een te gek instrument vinden wordt hier Jan van Duikeren voor gevraagd.
 
Het resultaat van deze studiosessies wordt in het najaar van 2000 naar diverse platenmaatschappijen en een aantal weken later is het contract met Play it again sam getekend en kan de wereld kennis maken met de eerste single van Soulvation*. Het “ feelgood disco nummer “, I just can’ t stop, wordt al snel opgepikt in de clubs en komt ook in de charts binnen. De eerste optredens komen binnen via het boekingskantoor en Soulvation is on it’ s way!

Hoogtepunten van dat jaar zijn de uitnodigingen van North Sea jazz en Dancevalley. Single nr 2 wordt uitgebracht, Flyin into love en het debuut album wordt geperst. Achter de schermen rommelt het intussen behoorlijk tussen Soulvation * en de platenmaatschappij. Na een aantal zware besprekingen nemen Ronald en Jeroen de beslissing om het contract te verbreken en opnieuw rond te gaan kijken hoe ze het Soulvation* materiaal aan de man kunnen brengen. Ze laten het album een dag na de release weer uit de winkels halen en duiken direct de studio in om de verworven lessen van de vele podium optredens in de praktijk te kunnen brengen. Samen hebben ze het over brute beats, liedjes waaruit iets spreekt, vettere sounds en meer onderbuik gevoelens.
 
De optredens gaan gewoon door en B.M.G. neemt contact op om eens te praten over een eventuele deal. De song Summer in the city wordt via deze platenmaatschappij uit gebracht en deze is een groot succes. In de internationale clubscene en in de diversen populaire top charts scoort de plaat hoge plays en plaatsen. Door de steeds drukker wordende agenda neemt rapper Andy Ninvalle afscheid, hij kan zijn agenda niet langer afstemmen met zijn eigen band en besluit daar vol voor te gaan. Ronald Molendijk stopt met zijn dancelabel Basic Beat en Jeroen Rietbergen neemt steeds minder Soulvation* vreemde gigs aan.
Na een grondige analyse van wat ze nu eigenlijk voor muziek samen maken en hoe dit door de mensheid beluisterd moet worden komen ze keer op keer uit bij, brute beats, liedjes, warme soulvolle house, instrumenten, vocals en dat allemaal ook nog eens live op een podium ten gehore kunnen brengen. Samen vechten ze kleine en grote oorlogen uit, proberen ze elkaar te overtuigen dat ieder nummer iets heftiger dance moet zijn of juist iets meer “pop minded” zou moeten klinken. Dit spanningsveld is tevens de basis voor de sound die ze nastreven. Anderhalf jaar lang sluiten ze zich op in de Soulcave studio en maken samen de basis voor het echte debuut album.
 
Er volgt nog een jaar van schaven, inspelen, inzingen, schrijven, aanpassen en opnieuw inzingen en inspelen en uiteindelijk afmixen. Bij het beluisteren van het resultaat nemen ze de beslissing om de mix en de productie compleet opnieuw te gaan doen en vervolgens besteden ze veel aandacht aan de volgorde van de liedjes en de overall sound van het debuut album.
 
Soulvation* staat anno 2003 voor een dancesound die zich niet in een hok wenst te laten stoppen.
 
Soulfull, strak, pop, heftige beats, liedjes, 5 man en 2 vrouwen op een podium, op een draaitafel of in je cd speler via het debuut album, ONE