Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Bertus Staigerpaip + band

Sinds jaar en dag maakt een groep woeste bouwvakkers de Nederlandse podia onveilig. Dit zooitje ongeregeld staat bekend onder de noemer "Bertus Staigerpaip".

Onder aanvoering van voorman Bertus brengt dit illustere 4-tal een stevig programma met uitsluitend eigen(zinnige) hits, zoals daar zijn: "Had ik maar een vak geleerd", "Ik zat effe niet op te lette", "De jongens van de bouw", "Hou je kop", "Mn Rits", "Zuipen in Spanje", enzovoort, enzovoort.

Voorwaar: stevige kost, maar......... gezelligheid staat voorop !

Het meezinggehalte ligt bij de optredens van Staigerpaip en zn maten op een bijzonder hoog peil.

Mt of zonder bier, dat maakt niet uit, want voor Bertus Staigerpaip ga je gewoon plat!

Als een der laatste der Mohikanen, dat wil zeggen: een der laatste nog "gewoon" benaderbare bands schuimt Staigerpaip het land af, op zoek naar collega-bouwvakkers die de bloemetjes eens ongecompliceerd buiten willen zetten.

Hoeveel keer ze hebben geantwoord op de vraag waar die naam - Bertus Staigerpaip - toch vandaan komt, kunnen ze al jaren niet meer bijhouden. Toch nog even uitleg: "Die naam komt, logisch, uit de bouw. Je kent het wel een steigerpijp. Ik heb altijd in de bouw gewerkt en daar is mijn bijnaam Staigerpaip dan ook ontstaan. Bertus is een typisch Brabantse dialectnaam, die er later vanzelf is aangeplakt".

De teksten zijn grotendeels gericht op de bouw. Ruud, alias Bertus: "Zonder het te merken leg je meestal een stuk van jezelf in de muziek die je maakt. Ik heb lang in de bouw gezeten en dat merkte je dan ook. Zon 5 jaar geleden ben ik een opnamestudio gaan bouwen en ben ik gestopt met werken in de bouw".

Zn singles waren stuk voor stuk een groot sukses en de lijn wordt doorgezet met het nieuwste Staigerpaip-produkt: "Aprs Ski, Jodeli". Een stevig stukje "bouwvakkers-specie-rock", met een vleugje originele Oostenrijkse "jodel",

Verhalend over de geneugten van de sneeuw en vooral hetgeen er n de sneeuwpret plaatsvindt nodigt deze single van meet af aan tot hard meezingen.

En dat is precies de bedoeling van het Staigerpaip repertoire: ongebreideld plezier maken !

Voorlopig is het weer feest rondom Staigerpaip; Bertus "GAOT" ervoor !!!