Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Treble

Treble is als een frisse wind door de Nederlandse popmuziek. De etnische pop van Caroline Hoffman en de zusjes Niña en Djem van Dijk is vernieuwend en origineel: harmonieuze samenzang, Afrikaanse ritmes en een zelfbedachte Treble-taal. Het trio is niet in een hokje te stoppen en heeft daarnaast ook nog eens internationale allure.

1995 – 2002 Goede muziek ligt op straat
Het succesverhaal van Treble begint in 1995, als Caroline Hoffman de zusjes Niña en Djem van Dijk ontmoet. Gezamenlijk begint het Limburgse drietal straatoptredens te doen, waarbij zij zichzelf begeleiden met akoestische gitaar en Afrikaanse percussie-instrumenten als djembé en conga. Hun meerstemmige zang en aanstekelijke Afrikaanse ritmes trekken al snel veel aandacht. Maar het meest bijzondere aan Treble is het zelfbedachte Treble-taaltje waarin zij zingen. Zoals ze zelf zeggen: “Om emoties over te brengen, heb je in de muziek niet altijd een verstaanbare taal nodig.”
 

De drie meiden treden niet alleen op in Nederland, maar reizen met hun conga’s en djembé’s af naar Italië en Griekenland om ook daar hun muziek aan de man te brengen. In Nederland wacht hen bij terugkomst het ‘Sjengske’, de prijs voor het Beste Jonge Muziektalent van Limburg.

2003 – De grote doorbraak
Binnen een paar jaar tijd heeft Treble al vele muziekharten veroverd door hun muzikale omzwervingen. Ook bij de grote labels blijven ze niet onopgemerkt. Dit resulteert in een contract bij CNR Entertainment. Eind 2003 debuteren de meiden met de single ‘Ramagana’, wat gelijk de grote doorbraak betekent voor het trio. Nadat Treble wekenlang de Nederlandse winkelstraten heeft opgevrolijkt met hun aanstekelijke live-optredens en optredens in tv-shows als Barend & van Dorp, schiet ‘Ramagana’ door naar #1 in de Top 40. Treble wordt zelfs genomineerd voor een TMF Award in de categorie Beste Nieuwkomer Nationaal.
 

In januari 2004 staat Treble op het jaarlijks Noorderslag festival, om vervolgens een Nederlandse theatertour te doen. Hiervoor formeren ze een speciale live-band, nu bestaande uit bassist Emanuel Platino, drummer Olaf Fase en gitarist Bart Oostindie. Caroline: “Zo’n band geeft net weer een andere vibe, het voelt steviger. Met z’n drieën val je soms zo in het niet.”

2004 - No Trouble voor Treble
In juni 2004 verschijnt het debuutalbum No Trouble, waarop Niña, Djem en Caroline laten horen dat ze zeer bedreven zijn in het schrijven van mooie composities en herkenbare teksten. Ze weten uiteenlopende genres te kneden tot een authentieke en internationaal klinkende Treble-sound: opzwepende popmuziek met een uitheems tintje. “Onze songs laten

zien hoe wij zijn. We proberen zoveel mogelijk sferen neer te zetten, vandaar dat het album ook zo divers is,” aldus Caroline. Het album is een mix van meerstemmig gezongen pop songs met aanstekelijke refreintjes, mooie verstilde ballads en exotisch aandoende tracks, gezongen in een mix van Engels en Treble-taal.

Na de release van No Trouble vervolgt Treble haar theatertour, aangevuld met optredens op een aantal grote festivals. De band reist tevens af naar Taiwan voor een promotietour. Terug in Nederland verschijnt de tweede single ‘Magic’, waarvoor Treble een videoclip opneemt op het zonnige Spaanse eiland Mallorca.

In datzelfde jaar vertrekt Treble als ambassadeur voor het Wereld Natuur Fonds naar Zambia, waar zij een tv-special opnemen. ‘Free As A Bird’, de B-kant van single ‘Magic’, wordt aan het Fonds gelieerd. In Zambia zet Treble zich in voor de Go Wet & Wild actie die oplossingen bied voor irrigatieproblemen in de regio. Deze reis is heel speciaal voor het drietal, omdat het hun eerste kennismaking is met Afrika. En dat terwijl ze al jaren het Afrikaanse ritme in de vingers hebben!

2005 – 2006 Dromen zijn geen bedrog
Na het succes geproefd te hebben in eigen land, besluit Treble hun droom om
internationaal door te breken achterna te gaan. Actie is het toverwoord en het drietal stapt in 2005 spontaan op het vliegtuig richting de Midem in Cannes. Deze muziekbeurs is een verzamelplaats voor mensen uit de platenindustrie, en dus een uitgelezen plek om invloedrijke mensen te ontmoeten. Treble installeert zich in de hotellobby en speelt hun songs voor de aanwezige platenbonzen. Warren Wyatt en Julia Hines van het Amerikaanse Worldsound Management zijn zeer onder de indruk, en na een goed gesprek over internationale mogelijkheden besluiten zij Treble onder hun hoede te nemen

Het tweede album van Treble, toepasselijk getiteld Free, verschijnt in mei 2006 en is een meer dan waardig opvolger voor No Trouble. De liedjes zijn puntiger, de productie toegankelijker en de songs, wederom bijna allemaal geschreven door het drietal zelf, zijn van een hoger niveau. De titel sluit perfect aan bij de thema’s van Treble: vrijheid en het verwezenlijken van dromen. De meiden van Treble laten op Free zien dat zij klaar zijn om hun vleugels uit te slaan en de rest van de wereld te veroveren.

Nationaal Song Festival
Op 12 maart treedt Treble aan op de 47e editie van het Nationaal Songfestival. In de nationale finale strijden zij tegen Maud en Behave om een plek op het Eurovisie songfestival, dat plaatsvindt op 20 mei in de Griekse hoofdstad Athene. Ter voorbereiding van dit evenement slaan zij de handen ineen met sterrenchoreograaf Tim Noble, bekend van zijn werk met o.a. Kylie Minogue.

Het trio zal zich aan het Nederlandse publiek presenteren met twee eigen tracks, ‘Amambanda’ en ‘Lama Gaia’, en de ingezonden track ‘Make Your Choice’. Natuurlijk bevatten alledrie de tracks de typische Treble-ingrediënten: opzwepende percussie, meerstemmige zang en Treble-taal. “Het is een fantastische manier om veel mensen in veel verschillende landen tegelijk te bereiken,” aldus Treble. “Als we de kans krijgen om een kersvers Treble-lied te zingen voor meer dan 150 miljoen mensen uit 42 verschillende landen, dan gaan we daar natuurlijk voor!”

Februari, 2006
Tekst: © Word Up! voor CNR Entertainment