Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Vlacor
Zoals dat ook met veel andere bands is gebeurd is ook Vlacor ontstaan door een groepje muzikale vrienden die het leuk vonden om samen muziek te maken.

Ruim 15 jaar geleden is dat bij ons ook zo gebeurd en na al die tijd is de samenstelling nagenoeg ongewijzigd gebleven.
De eerste jaren is de accordeon bespeeld door good-old Cor Beemsterboer die wegens werkzaamheden in het buitenland afscheid van onze band heeft moeten nemen. Cor is 2007 opgevolgd door Jeffrey Bindinga uit Schoorl, een accordeon virtuoos die de texmex stijl tot in detail uit zijn instrument tovert.

Inmiddels hebben we met Jef alweer diverse optredens achter de rug, wisselend van festivals en open lucht optredens tot gewoon gezellige avonden, bruiloften, schuurfeesten en kermissen.
 

Het repertoire dat wij spelen bestaat voor een groot gedeelte uit Texmex muziek, aangevuld met country en jaren 60-70 muziek. Onderstaand een korte uitleg over de muziek die door onze band gespeeld wordt.

TEXMEX

TexMex, ook wel TejanoConjunto genoemd, is een muziekstijl die is ontstaan in het grensgebied tussen Texas en Mexico. Het hoofdinstrument bij deze muziekstijl is de Accordeon. Texanen en Mexicanen hebben de door immigranten meegenomen polka- en walsmuziek vermengd met van origine Mexicaanse stijlen als de Mariachi, Ranchera en de Bolero(van origine uit Cuba). De hierdoor ontstane muziekstijl kreeg de benaming TexMex. De stijl die door Vlacor gebracht wordt is de modernere stijl zoals gespeeld door vooraanstaande texmex muzikanten als Flaco Jimenez, Ry Cooder, Los Lobos en the Texas Tornados.

Overige muziekstijlen

Om voldoende afwisseling in het repertoire te hebben is de TexMex aangevuld met: Country: nummers van onder andere the Mavericks, the Jayhawks en John Fogerty
Jaren 60/70, Zydeco en Cajun: De lekkere, goed in het gehoor liggende en dansbare nummers.