Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Xander de Buisonjé

Xander begon op jonge leeftijd al met pianoles en heeft in zijn tienerjaren als drummer gespeeld in een hardrock(!) band. Naast piano en drums speelt Xander gitaar en deze veelzijdigheid maakt hem tot een uitstekend componist.

Begin jaren ’90 speelde Xander als bluespianist in een restaurant en werd hij uitgenodigd auditie te doen voor de toen net opgerichte band Volumia!. Xander is nooit meer weggegaan en heeft de band een bepalend gezicht gegeven. Volumia!, ooit begonnen als hobbyband, groeide uit tot één van Nederlands populairste acts.
Niet alleen als gezicht van de band maar ook muzikaal heeft Xander de Volumia!-weg aangegeven, met vele hits als gevolg. Meer dan een miljoen CD’s zijn er verkocht en alle albums waren tenminste goed voor platina. De composities en teksten op de CD’s zijn vrijwel allemaal van Xander’s hand, onder andere “Hou Me Vast”, “Afscheid”, “Jij” en “Ik Vlieg Ik Zweef”, stuk voor stuk grote hits en nummers die veelal op radio en televisie te horen waren en nog steeds vaak te horen zijn.

Na 10 jaar optreden en successen heeft Volumia! besloten te stoppen met spelen en na dit besluit was de weg verder vrij voor Xander om als solo artiest aan de slag te gaan. Eind 2002 nam hij in Brussel zijn eerste solo-CD op. Nieuwe nummers, maar met een vertrouwd geluid.

In januari 2003 heeft Xander zijn debuut gemaakt met zijn nieuwe band, waarvan oa. Danny Lademacher deel uit maakt, in ‘De Vrienden van Amstel Live’ in Ahoy. In alle 8 concerten brachten zij als finale 4 nummers ten gehore.


Zijn CD ‘ HEMELSBREED ‘ is een geweldig succes geworden. De CD bestaat uit geheel nieuw repertoire, maar kenmerkt zich door de bekende stijl van Xander. Na een inspannende theatertour eind 2003 richt Xander zich naast het vaderlandse publiek ook op onze zuiderburen. Hij schreef een groot aantal nummers voor de CD van de Belgische Idol-finalist Wim Soutaer.

In het voorjaar van 2004 werd er een DVD opname gemaakt van de HEMELSBREED-tour. De DVD heet Xander de Buisonjé live en akoestisch. Er is tevens een CD van gemaakt.

Inmiddels is Xander volop bezig met het schrijven van nieuwe songs, niet alleen voor zichzelf maar ook onder andere voor Maud en Wim Soetaer.

Xander treeft met een grote regelmaat op in het land, zowel voor bedrijfsevenementen als met zijn nieuwe band. Xander en band zijn in 2006 op talrijke festivals te bewonderen.