Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

GIO
De 19-jarige zanger Gio (Giovanni Jap-Ngie) was al een entertainer toen hij nog maar net kon lopen. Hij groeide op temidden van musici, zoals zijn oom die danste en rapte, zijn vader die z
ong en zijn opa die in een band zat. Al vanaf jonge leeftijd wist dat hij niets liever wilde dan op het podium staan. Op zijn zesde zat hij al in een dansgroep met zijn neefjes, waarmee werd opgetreden in clubs en discotheken. Daarbij heeft Gio aan diverse talentenjachten deelgenomen en gewonnen.

De jonge Gio leerde zich al snel aan om zelf teksten te schrijven, melodieën te componeren en muziek te produceren. Hij begon op zijn achtste eigen liedjes te schrijven en was regelmatig in de studio te vinden. Ook toen al was hij een allround performer die de danspasjes van zijn idool Michael Jackson minutieus kopieerde en zich zo ook als danser steeds verder ontwikkelde. Naast Jackson staan ook Dru Hill en Jodeci hoog genoteerd in zijn idolenlijstje. Hij is pas twaalf wanneer hij voor zichzelf een complete show uit de grond stampt, met zijn eigen liedjes en een volledige choreografie.

Hij is regelmatig te vinden in de Cruise Control Studios in Amsterdam, het kloppende hart van de nationale RenB-scene waar bijvoorbeeld ook de carrières van Romeo, Sat-R-Day en Re-Play begonnen. Daar leert hij de jonge RenB-zanger Brace kennen, die in de zomer van 2004 het refrein zong van twee nummers die tegelijk in de Top 5 stonden, met wie hij een tijdlang optrad als duo. Hoewel de twee jonge zangers besloten hun eigen weg te gaan, zit samenwerking er in de toekomst zeker weer in, aldus Gio, ‘want het klikte goed’.

Op zijn vijftiende tekent Gio bij het managementbureau Talented-Unlimited en komt zijn carrière in een stroomversnelling. Hij staat op grotere podia, zoals dat van Kunstbende, De Megafestatie en diverse televisieprogramma’s en krijgt een rol in de film ‘Feestje!’, waarin hij zijn zangtalent ten gehore brengt. Voor zijn debuutalbum tekent Gio een contract met platenmaatschappij Universal en vliegt hij naar Zweden om nummers op te nemen, onder productionele leiding van Jones / Jones van het La Carr team uit Stockholm. Daar neemt hij onder meer zijn onlangs verschenen eerste single ‘Magic’ op, die door clipkanaal TMF direct in de playlist wordt opgenomen als TMF Xclusive.

Zijn eerste single is volgens Gio, die op dit moment een opleiding piano en zang volgt aan het Conservatorium, een goed voorproefje van wat van hem te verwachten valt: een mix van muzikale stijlen die het RenB-genre ontstijgt. “Ik wil niet vergeleken worden met Usher ofzo, ik heb mijn eigen Gio-stijl: sexy, “ruff’ en gevarieerd. Het is niet alleen RenB, maar ook pop, reggae, dancehall, noem maar op. Met het nummer ‘X-girl’, dat als voorproefje op mijn album is uitgekomen, heb ik wel een liedje gemaakt om te pompen in de club, voor de liefhebber van pure RenB. Maar ik zal nooit in één stijl blijven hangen. Ik ben altijd hard aan het werk om mezelf als muzikant en entertainer te overtreffen.

Na “Magic” kwam zijn 2e officiële single “Fantasy Girl” uit en stond hij intussen ook samen met Raffish in de charts met de hit “Let Go”.

GIO’s debuut album “First” is sinds 23 september uit, waarvan de volgende single ‘U could be that girl” in oktober verschijnt.

In september is Gio ook begonnen met de Ali B theatertour waarmee ze samen vele maanden door het hele land gaan.