Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Nance

Nance weet reeds vanaf haar prille jeugd wat 'Girl Power' betekent: zeer getalenteerd en bijzonder wilskrachtig besluit NANCE al in haar kleutertijd dat ze later een leven in de spotlights wil gaan leiden.
Op vierjarige leeftijd maakt zij haar podiumdebuut in een uitvoering van haar balletschool, waarbij ze als jongste van het stel de harten van het publiek steelt. Later stapt ze over naar popballet en droomt ze van een carriere als zangeres. De blonde Brabantse is pas veertien als ze met haar vertolking van een Whitney Houston song een modeshow opent. Het zingen gaat haar net zo gemakkelijk af als dansen en presenteren, dus haar doorbraak kan nooit lang op zich laten wachten.

Die doorbraak komt als ze wordt gevraagd om te komen zingen bij Twenty 4 Seven. Deze Dance-formatie slaat internationaal enorm aan, zodat NANCE al voor haar twintigste verjaardag niet meer weet waar ze al haar gouden en platina platen moet laten. De wilskrachtige kleuter die droomde van een carriere op de planken, woont nog gewoon bij haar vader en moeder als die droom al lang verwezenlijkt is. Dat is pas 'Girl Power'.

Na 13 gouden, 6 platina, 3 dubbel platina platen en zelfs de exportprijs voor best verkopend Nederlands produkt in het buitenland (voor 18 miljoen verkochte platen!), komen de onoverkomelijke muzikale meningsverschillen, met haar partner in Twenty 4 Seven en besluit NANCE haar eigen weg te gaan.
Ze lanceert haar solo-carriere met de top 10 hit Love Is... de titelsong van het gelijknamige jongerenprogramma waarmee ze in 1995 debuteert als televisiepresentatrice. Hoewel ze met veel plezier voor de camera's staat, is het succes van de single er mede de oorzaak van dat NANCE besluit zich voor volle honderd procent voorlopig aan haar muzikale carriere te wijden.

Nance wint dat zelfde jaar de allereerste uitgereikte TMF AWARD als beste Nederlandse Zangeres en volgt Love Is... op met top hits als het mede door haarzelf geschreven Big Brother Is Watching You en Kiss It. De baanbrekende en spraakmakende videoclip bij de laatstgenoemde song wordt een ware publieksfavoriet op The Music Factory en wint de TMF AWARD voor beste Nederlandse videoclip. Het Kiss It filmpje bevestigt eens te meer NANCE's reputatie als eigenzinnige en onafhankelijke vrouw die weet wat ze wil en die daarbij niet bang is om risico's te nemen.

Ook live weet NANCE haar publiek keer op keer voor zich te winnen. Ze staat haar mannetje, ook onder de moeilijkste omstandigheden. Zo verzorgt ze het voorprogramma van Peter Andre in de Groningse Martini Hal en in de Rotterdamse Ahoy en doet ze een Festival met O.A. All Saints, Five en The Backstreet Boys in diezelfde Ahoy. Hoewel het publiek voor de volle 100% bestaat uit meisjes, weet NANCE de hele zaal mee te krijgen.
Eerder al schitterde ze live vanaf de middenstip in de Kuip bij de voetbalwedstrijd Feyenoord - Chelsea, en presenteerde ze al zingend viermaal het gerenommeerde Beachpop Festival.

In 1997 debuteert NANCE bij haar nieuwe platenmaatschappij BMG met He's my favourite DJ!. Het is een droomdebuut want de door Cooly D (Flip Da Scrip) geschreven en geproduceerde song wordt bijzonder enthousiast ontvangen door zowel radiomakers als luisteraars. NANCE schrijft zelf het script voor de video, waarin het overigens slecht met haar en haar DJ afloopt. De zangeres is verliefd op een DJ, ziet dat deze teveel interesse voor andere dames toont en schiet hem pardoes overhoop, om later zelf in het krankzinnigengesticht te eindigen. Bepaald geen doorsnee verhaal dus.
TMF vond de clip zo shockerend dat men om een gecensureerde versie vroeg bij de platenmaatschappij, maar eens te meer werd hier duidelijk gemaakt dat NANCE de zaken op haar eigen unieke manier aanpakt.

Na He's my favourite DJ!, die het overigens heel goed in de Franse club-lijsten deed, is het voor NANCE tijd om vlak voor het einde van de zomer met een echte zomer hit te komen, met alweer een zeer spraakmakende videoclip.
De clip (die wederom gecensureerd werd, omdat er teveel bloot inzat) bevat behalve NANCE zelf nog een heel bekend gezicht, de populaire GTST akteur Ferry Somogyi. De plaat getiteld Miss You! is geproduceerd door de zeer populaire Duitse dance-act SASH!.

Nance verrast vriend en vijand door in januari 1999 met een Nederlands-talig duet uit te komen. Het duet De laatste en de eerste dat zij samen met Henk Westbroek opnam is weer zo'n typisch uit de hand gelopen grap verhaal, Henk belde Nance op of zij niet mee wilde doen aan het Eurovisie songfestival omdat hij daar een perfect liedje voor had geschreven, hij zei 'of ik doe het met jou, of helemaal niet!'...
Toen Nance te kennen gaf dat het niet echt bij haar paste wilde Henk het toch graag opnemen voor zijn solo album en al snel werd de plaat een lievelingetje van de discjockeys waardoor de plaat alsnog als singeltje werd uitgebracht. Het is voor Nance de tweede keer dat zij Nederlands-talig zingt, al eerder leende zij haar stem samen met o.a. Marco Borsato, Syb (de Kast) vd Ploeg, Herman Brood en nog velen andere voor de War Child single 'Voorgoed'.
Aan deze single werkte alle artiesten belangeloos mee voor het War Child project van Bart de Graaf's BNN. Nance zegt daarover: 'Dat Nederlands talig zingen moet je zien als een grap, ik heb helemaal geen intenties om dat vaker te gaan doen. Ik doe dit soort dingen alleen als ik het gewoon leuk vind, of voor een goed doel, en om geen enkele andere reden.'

In September 99 slaat Nance totaal onverwachts weer een andere richting in door voor de TROS een spelletjes programma te gaan presenteren. Het programma Rappatongo, dat elke werkdag tussen 7 en half 8 wordt uitgezonden op TV 2, is een spelletjes programma waarin bekende Nederlanders zich aan een test werpen hoe spraakbegaafd zij wel niet zijn.
Het programma zal maar liefst 200 (!) keer worden uitgezonden. Op de vraag of Nance zich nu alleen op het presenteren zal storten kan ook Nance zelf nog geen antwoord geven, 'ik vind dit nu heel leuk om te doen en we zien wel waar het schip strand'.

Hoe zit dat dan met dat eerste solo-album?
Wanneer die zal uitkomen? Geen idee, ik wil mezelf wat dat betreft geen druk opleggen.....als'ie af is!