Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Negativ
Maurits Delchot, beter bekend als Negativ, groeide op in Amsterdam-Oost. Hij wist al op heel jonge leeftijd dat hij wilde rappen. Voordat hij serieus begon te rappen zat hij met een stel straatvrienden in de rapgroep Rhymes Connekt. Het was toen meer voor de grap bedoeld. Toen het niet meer klikte tussen de jongens van de groep en Negativ is hij eruit gestapt. Vervolgens zette hij zijn carrière alleen voort maar had geen studio om zijn nummers op te nemen.

Via een goede vriend kwam Negativ terecht bij platenlabel MasterMind Entertainment. Hij begon samen te werken met Nally, een jongen die hij kende van zijn vorige rapgroep Rhymes Connekt. Uit deze samenwerking ontstond de hiphop groep H.S.S. (Hinderlijke Straat Schoften). Nally en hij hebben samen ongeveer 4 tracks opgenomen. Negativ was meer van het battlen en freestylen dus vervolgde hij zijn loopbaan weer solo waar hij maar kon.

Zo kwam Negativ terecht bij The Comedy Lounge waar hij elke week meedeed aan battles en ze altijd won. Toentertijd ging hij ook vaak naar Live on the Low en kwam in contact met Lange Frans. Hij heeft met Lange Frans het album "De Gastenlijst" opgenomen, dat het erg goed deed. Lange Frans en Negativ vormen met nog andere artiesten de hiphop formatie D-Men. Deze hiphop groep heeft 3 succesvolle mixtapes uitgebracht: Straatremixes deel 1,2 & 3.

Negativ heeft een platencontract bij Loyalty Records en neemt momenteel zijn eerste single "Niks is wat het zijn moet" op van zijn debuut album Negativiteitperk . Dit nummer bevat een featuring van zanger Ebon-E. Ebon-E is o.a. bekend van het nummer "Pride and joy" featuring Beenie man.

"Niks is wat het zijn moet" gaat over de minder leuke kanten in het leven van Negativ in Amsterdam-Oost. Hij vertelt in dit nummer over een vriend van hem die zich heeft opgehangen en een goede vriendin die aan de drugs is geraakt. Met dit nummer wil Negativ laten zien waar hij vandaan komt en hoe zijn leven er "helaas" soms uit ziet.