Bij ons kunt u terecht voor:
Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies.
home    boek   contact    zoeken                                                                                                                             

 

Party Animals
(the next generation)

"I wanna be a hippy" was in de zomer van '95 een grote hit voor Technohead. In de clip speelde drie gabbers (Dennis, Evert en David) en een hippy (Paul, die natuurlijk helemaal geen hippy was, maar gewoon een gabber die een hippy speelde!).

Omdat het zulke feestbeesten waren gingen ze zich de Party Animals noemen en gingen ze door met singles uitbrengen. Ze scoorden meteen weer een nr.1 hit: "Have You Ever Been Mellow?". Na dit succes verliet David de groep en daarvoor kwam Patrick in de plaats.

Ondertussen werd de gabbercultuur op televisie en in kranten veel besproken. Heel Nederland had het over die gabbers. Toch werd het vaak verkeerd beschreven en de fabeltjes waren niet van de lucht. Gabbers zouden aso's zijn en nazi aanhangers. Kortom er werd een hoop bullshit over de gabbercultuur geschreven. De Party Animals lieten zich niet be´nvloeden door alle negatieve aandacht en gingen gewoon door met Hakken !!!!.

In April 1996 knalde weer een single naar de top. Dit keer was het "Hava Naquila" en deze werd goud. De Party Animals kregen het enorm druk: studio opnames, interviews en natuurlijk optredens. Toch lukte het de Party Animals om in juli weer een dikke hit te scoren met "Aquarius", deze werd zelfs platinum!

Dat de Party Animals kwaliteit feestmuziek maakten bleek wel uit de waardering die ze van iedereen kregen. De clip van "Aquarius" kreeg zelfs twee Thunderdome Awards, voor beste Happy Hardcore clip en voor de beste Happy Hardcore single.

Dat de Party Animals geen eendagsvliegen waren was nu wel duidelijk. Na drie nr.1 hits en een album "Good Vibrations" waren de Party Animals nog lang niet klaar met hun verovering van Nederland. Eind 1996 verliet Dennis de Party Animals en zijn plaats werd ingenomen door Robert. De volgende single kwam in Maart 1997 uit: "We Like To Party".

De veranderingen binnen de groep waren nog niet voorbij. Evert verliet in april de Party Animals om Dennis achterna te gaan. Maar niks aan de hand, Michael werd de nieuwe Party Animal. De trouwe fans vonden dat helemaal geen probleem. Sterker nog: er kwam nog alleen maar meer fanmail binnen!

Het buitenland had door dat er in Nederland een nieuwe muziekstroming was ontstaan. De Party Animals hadden al enkele succesvolle optreden in het buitenland gedaan maar nu werden ze uitgenodigd om in Hong Kong een optreden te doen. Het optreden sloeg in als een bom, met hun nieuwe single "Atomic" hakten ze de zaal plat en Atomic schoot omhoog in de Hong Kong radio-hitlijsten.

Terug in Nederland werd het nieuwe album afgemaakt, Party@worldaccess.nl en eind juli 1997 stond het nr. 4 in de album lijsten. Daarna kwam de single "My Way", hiermee sloten de Party Animals een belangrijk hoofdstuk af. De platenmaatschappij RoadRunner (Mokum) werd ingeruild voor CNR/Arcade. Bij deze nieuwe platenmaatschappij kregen de Party Animals hun eigen label "Animal Records". De eerste single op Animal Records heette "Whatever", waarna "Hawaii 5-0" uitkwam.

Toen werd het angstig stil... De laatste single "The Show" en het album "Hosanna Superstar" haalden de bekendheid niet. Het fenomeen "Gabber" was door de media dood verklaard, het lukte de Animals niet meer om de radio of de tv te halen! Dit was vooral een teleursteling voor nieuwe Party Animal Thijs, die in maart '98 het het stokje overnam van Patrick.

In 2000 ondernamen de Animals een voorzichtige poging tot een come-back, samen met Bob Fosko (Hakkuhbar) maakten zij een single voor het EK. De radio DJs voelden zich echter niet geroepen, dus alleen de die hard fans wisten de cd te vinden in de winkels.