Herman den
Blijker
Op 16-jarige leeftijd begint Herman met koken, waarna
hij op 19-jarige leeftijd naar Frankrijk vertrekt. Daar leert hij in een
restaurant in de Ardèche de basis van het kookambacht.
Herman zijn succesverhaal op culinair gebied begint feitelijk in 1993,
wanneer hij
restaurant De Engel opzet. Hierna schieten zijn restaurants als
paddenstoelen uit de grond en opent hij de Rotterdamse restaurants
Jachtclub Hillegersberg, Zeezout, Rosso, Foody’s en Las Palmas. In
Zoetermeer begint Herman Hofstede Meerzigt, in Amsterdam Herrie en in
Ouderkerk aan de Amstel Groot Paardenburg. De meeste restaurants zijn
inmiddels verkocht. Herman is op dit moment alleen eigenaar van Las
Palmas in Rotterdam.
Herman is vooral bekend geworden door zijn televisieprogramma’s waarin
hij zijn kennis en kunde deelt over het runnen van horeca gelegenheden.
Herman licht horecaformules door en ontwikkelt een duidelijke visie,
voor noodleidende bedrijven. Een waardevolle gave, waar hij al jaren
televisie kijkend Nederland mee aan de buis weet te kluisteren. Een
aantal voorbeelden van Herman's tv-programma's: Herrie in de Keuken,
Herman Helpt, Mijn Tent is Top, Herrie XXL en Herman's Restaurantschool
Kenmerken
Betrokken, Inspirerend, Professioneel, Succesvol, Uitgesproken, Zakelijk