Julius Jaspers
Julius Jaspers is de bedenker van Smart
Cooking. Voor zijn eerste kookboek, Smart Cooking 1, won Julius Jaspers
in 2003 De Gouden Garde. Smart Cooking gaat over entertainen, koken voor
gasten terwijl je je met diezelfde gast bezig houdt en niet de hele
avond in de keuken staat. Julius heeft inmiddels 5 Smart Cooking boeken gepubliceerd.
Naast zijn Smart Cooking boeken gaf Julius kookles, had hij een eigen
kookstudio in Bussum en gaf hij geeft regelmatig lezingen over
bijvoorbeeld hoe vooroordelen en tradities je smaak kunnen belemmeren.
De afgelopen jaren heeft hij deze activiteiten echter afgesloten om zich
voornamelijk te gaan richten op Studio Bazar (de kookwinkel van zijn
moeder) en om meer tijd vrij te maken voor zijn tv-carrière. Julius is
sinds 2010 te zien in het dagelijkse programma Topchef op RTL 5 samen
met Meesterkok Robert Kranenborg. Bij Topchef worden in 12 selectieweken
64 koks opgeleid tot chefs, waarvan er uiteindelijk één overblijft. De
Topchef!
In het nieuwe seizoen strijden de verschillende provincies tegen elkaar
op culinair gebied en zal Julius Jaspers samen met Robert Kranenborg
weer voor een smaakvolle prime-time invulling zorgen!
Julius Jaspers is te volgen via zijn eigen eblog, waarin hij dagelijks
schrijft over zijn culinaire belevenissen.
Julius werd bij het Nederlandse publiek bekend door het
succesvolle kook programma Topchef, wat hij samen met Robert Kranenborg
al meer dan 200 afleveringen presenteert.
Kenmerken
Gedreven, Gepassioneerd, Inspirerend, Preseteren onder druk,
Resultaatgericht, Serieus
|