Peter Lute
In de keuken van Masterchef Peter Lute
staat beleving van alle zintuigen centraal. De filosofie in het door
Marcel Wanders ingerichte populaire toprestaurant is duidelijk: plezier
beleven aan koken en eten. Koken is immers veel meer dan het strikt
naleven van instructies.
“Luister naar je pannetjes,” zo luidt het adagium van deze sympathieke
chef. Het laten slagen van een mooie cuisson, een goede crème brûlée of
fijne saus behelst meer dan keukenlogistiek zoals klokkijken en
temperatuur instellen. Volgens Peter Lute is koken de fase tussen
datgene wat de natuur heeft voortgebracht en hoe wij dat consumeren,
waarbij de natuurlijke harmonie zoveel mogelijk bewaard moet blijven.
Het is zoeken naar de beste balans tussen de oorsprong en het volmaakte
gerecht. Daarom is een gerecht, hoe smaakvol ook, in feite nooit af.
In 2012 presenteerde Peter Lute op Net5 de internationale succesformule
Masterchef, samen met Alain Caron. Ook organiseert hij evenementen op
zijn locaties in Muiden en Ouderkerk aan de Amstel. Daarnaats geeft
Peter kookworkshops en is hij werkzaam als culinair consultant. In 2011
verscheen zijn nieuwe boek: LUTE 2.
Peter Lute wil geïnspireerd worden, maar inspireert bovenal ook anderen
tot meer creativiteit, zowel binnen als buiten de keuken.
Peter Lute is ambitieus, ondernemend en gefocused op zijn zaak
en haar uitstraling. Van de smaakbeleving tot aan de aankleding, alles
klopt bij LUTE.
Kenmerken
Ambitieus, Creatief, Gedreven, Inspirerend, Perfectionistisch, Team
builder
|