Artiestenmanagement, Boekingen van nationale en internationale acts, Bedrijfsfeesten, Evenementen, Popfestivals, CD-producties, Onafhankelijk advies, Mediaconsultancy

 
 home    boek   contact   zoeken   

Country Wilma

Geboren in het Noord Hollandse Schagen.
Als baby vond ze de aandacht die ze kreeg al prachtig, dat ze jaren later voor volle zalen en zelfs voor de TV zou optreden kon ze toen nog niet vermoeden.
Begonnen in een kerkkoor in Bergen (NH), tijdens optredens met het koor ontdekte ze hoe leuk ze het zingen vindt. In die tijd zorgde ze voor de kinderen van een echtpaar uit Bergen. Na een toevallig gesprek met een zang pedagoge, die vond dat ze meer met d’r stem moest doen, waagde Wilma de gok en sprong in het diepe! Het diepe van het artiestenbestaan.

Dit is inmiddels al ruim 19 jaar geleden. Een artiestennaam was snel bedacht: “Je heet Wilma en je zingt country, dat wordt dus Country Wilma” aldus vriend Gerard Joling. Nu nog een een aantal nummers uitzoeken en ook het eerste optreden was een feit: In het spelershome van het Alkmaarse AZ.
Een eerste CD liet niet lang op zich wachten, “Onze Boerderij” kwam in 1990 uit en Wilma trad veel op met beroemdheden uit binnen- en buitenland.
Tv-optredens volgden. Wilma was te zien bij onder andere Koffietijd, de 5 uur show, Paul de Leeuw, bij Gijs en Floortje in Trexx, Call TV, de week van Willibrord en bij Jos Brink. Het is in al die jaren dat Wilma als artiest haar sporen wel heeft achtergelaten, bij diverse radiostations en tv-programma’s. Men vindt het altijd zo gezellig als ze weer eens langs komt en Wilma heeft ook altijd wel weer nieuws.
Het is precies zoals Imca Marina zei, op de bruiloft van Wilma en Willem: “nog geen hit gescoord en toch een bekende nederlander”.

De cd "Heel de wereld rond" heeft het ontzettend goed gedaan, daar is zij dan ook heel erg trots op.
Alleen werd besloten om de artiesten naam COUNTRY WILMA te veranderen in WILMA ROOS en onder die naam is ook een compleet album verschenen,"Mijn Hele Leven"
De nadruk bij dit album lag meer op smartlappen en dat was toch niet helemaal Wilma's 'ding'
Veel aanhangers dachten dat Country Wilma was gestopt, gezien de naamwisseling, maar niets was natuurlijk minder waar.
Om te laten horen dat Country Wilma er nog steeds is kwam er een nieuwe single uit  "Queen for tonight" en daarna werd weer even gekozen voor een Engelstalig nummer "On top of the world"
Deze single vond via de downloadsites zijn weg en werd zeer goed ontvangen.

Intussen werd ook nog eens door een nijvere bollenkweker een Tulp vernoemd: de "COUNTRY WILMA STAR "

Op Wilma's pad kwam ook het TV programma "Komen Eten" van SBS 6 en daar heeft Country Wilma ook weer duidelijk laten zien dat gezelligheid bij haar voorop staat.
5 afleveringen waren goed voor zeer goede kijkcijfers !!
En of er misschien een vervolg komt ? Wij wachten af .

TV Noordholland zond een documentaire uit over Country  Wilma [te zien op youTube], waarin men laat zien dat het artiestenvak ook een keerzijde kent. Zoals wanneer bijvoorbeeld de apparatuur van Paradiso het laat afweten, terwijl ze voor 15 man staat te optreden en ze zicht er noest doorheen slaat !

Op 10-10-2011 vierde deze vrolijke zangeres haar 60e verjaardag en dat stak ze niet onder stoelen of banken. Het moest een groot feest worden en dat werd het ook. In een echte " GLAZEN KOETS" kwam zei aangereden bij de feestlocatie,  alwaar zo'n 100 gasten op haar entree stonden te wachten.
Alles is terug te zien in de videoclip van "Queen for tonigth" op YouTube

Wat kunnen wij nog meer van Wilma verwachten ?
In ieder geval, dat ze nijver doorgaat op de ingeslagen weg. Inmiddels is er weer een nieuwe single verschenen onder de titel "Country Queen". Het eerste exemplaar werd onlangs uitgereikt door niemand minder dan collega-zanger Dean Saunders.De bijbehorende videoclip is in de maak.
Naar aanleiding van het verschijnen van de single is Wilma te gast o.a. Sterrenparade en Toffe Gasten van de TROS en ongetwijfeld zullen meer omroepen zich melden voor een leuk gesprek.